avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare voluntari in cadrul srl
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare voluntari in cadrul srl

Buna ziua,

Ca si manager al unei firme am primit "tema" de a ma documenta asupra posibilitatii de a intra intr-un program de tip WorkAway ([ link extern ] ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 17 Martie 2016
Un SRL nu poate incheia contracte de voluntariat.
Stiam acest lucru. Intrebarea mea era ce alte alternative ar exista. Ma gandesc ca daca o persoana doreste sa desfasoare activitati in cadrul unei firme fara a fi remunerate trebuie sa existe totusi - chiar si in Romania - o modalitatea legala in acest sens. S-ar putea spre exemplu incheia conventie civila sau un contract de prestari servicii pentru o suma modica? Mentionez ca este vorba de cetateni straini si ca "voluntarii" nu vor petrece mai mult de 6 saptamani si vor lucra ocazional in aceasta perioada.
Conventia civila sau contractul de prestari servicii se pot incheia cu o persoana fizica neautorizate numai pentru activitati cu caracter ocazional.
Tocmai asta am spus, ca pe perioada sederii in tara, "voluntarii" vor lucra ocazional. Exista undeva in lege definit caracterul ocazional? Intreb pentru ca toate persoanele cu care discut evidentiaza acest termen insa se pare ca nimeni nu stie - sau nu vrea - sa il defineasca. Presupun ca 4-5 ore de munca intr-o saptamana doar atunci cand va fi necesar se incadreaza la activitati cu caracter ocazional...
Nu exista niciun text de lege care sa defineasca caracterul ocazional al unei activitati.

Ce activitate vor desfasura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Contract colaborare/prestare servicii persoana fizica andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Sunt in cautarea unor raspunsuri pentru urmatoarea situatie. Recent am absolvit un curs de responsabil de mediu si am fost abordat de o firma ... (vezi toată discuția)