avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sint casatorita de sapte ani cu sotul meu si locuiesc la casa lui dintro casatorie anterioara.Eu am contribuit cu bani la modernizari casa .Sotul meu s-a judecat cu doi copii, unul al primei neveste ,decedata si altul al lor facut impreuna si le-a platit partea mamei lor el devenind proprietar unic .Mentionez ca sotul mai are un copil facut la 20 de ani cu o fata care nu l-a vrut el fiind nevoit sa-l creasca singur.Eu la rindul meu am un copil de la primul sot .Ce am putea face sa ne punem la adapost in cazul cind unul din noi decedeaza? Am vrea sa ne facem reciproc niste acte prin care sa nu fim deranjati cit sintem in viata iar dupa moartea noastra a amindurora sa faca parte la casa si bunuri cei doi copii ai nostri :al lui si al meu jumate, jumate care nu au primit nimic de la noi.Va multumim!
Cel mai recent răspuns: gheltu , utilizator 15:22, 16 Martie 2016
Puteti sa va faceti testament dar, daca liberalitatile din testament incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari acestia vor putea face actiune ptr.reducerea liberalitatilor execsive adica,a celor care le incalca rezerva succesorala.
Mostenitor rezervatar ar fi copilul comun al sotului cu sotia defuncta ?Sotia defuncta a avut un fiu din alta casatorie neinfiat de sotul meu care a primit partea mamei lui in bani.Copilul comun a primit donatie din partea parintilor un apartament cu trei camere pt a nu fi deranjat nici de fiul mamei din casatoria anterioara nici de fiul sotului dintro relatie pasagera.Noi vrem ca dupa moartea noastra sa vina la mostenire fiul lui din afara casatoriei si fiica mea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Testament Rebbeca Rebbeca Buna ziua.As avea si eu urmatoarea situatie.Am locuit in concubinaj cu prietenul meu timp de 5 ani.Din pacate,acesta a decedat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Act de donatie ContSters188379 ContSters188379 mama sa recasatorit .el avea un copil din prima casatorie si ea 2.dar el avea un apartament de unde era mostenire de la prima sotie .apartamentu sa vandut si ... (vezi toată discuția)