avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Drepturi de proprietate intelectuala - cota forfetara ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Drepturi de proprietate intelectuala - cota forfetara de cheltuieli 40%

Buna ziua,

Art. 73 alin. 2 din Codul Fiscal: Opţiunea pentru stabilirea impozitului final pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, mentioneaza faptul ca:
"(2)Impozitul pe venit se calculează prin reţinere la sursă la momentul plăţii veniturilor de către plătitorii veniturilor, persoane juridice sau alte entităţi care au obligaţia de a conduce evidenţă contabilă, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului brut din care se deduce cota forfetară de cheltuieli, dupa caz, şi contribuţiile sociale obligatorii reţinute la sursă potrivit prevederilor titlului V - Contribuţii sociale obligatorii."

Care sunt situatiile/cazurile in care se deduce cota forfetara de cheltuieli si ce reprezinta aceasta?

Multumesc.



Cel mai recent răspuns: Eloiz , utilizator 14:01, 16 Iunie 2020
Ati gasit raspuns pana la urma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii drepturi de autor Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Care este baza de calcul pt.drepturi autor cu retinere finala 16%? Este corect ? Venit brut Chelt.deductibile-20% Baza de calcul pt.contrib.de pensii-Venit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din conventii civile Atonn Atonn Buna ziua! Pentru pensionarii care obtin venituri din prestari de servicii in baza conventiilor civile , ce impozite se calculeaza si cum? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)
Contributii sociale contract de cesiune a drepturilor conexe de autor. MitranStefania MitranStefania Buna ziua, Puteti sa ma ajutati cu urmatoarea problema? In cazul unui contract de cesiune a drepturilor conexe de autor (actori) incheiat intre o firma si un ... (vezi toată discuția)