avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA norma fixa; neplatitor de TVA; facturare in UE
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA norma fixa; neplatitor de TVA; facturare in UE

Buna ziua,

Sunt PFA cu norma fixa, neplatitor de TVA si facturez in companie din UE.
Suma anuala este in jur de 60000EUR.

Nu am depus inca nicio cerere/declarative pentru a putea emite facturi catre companii din UE.

Imi puteti spune ce trebuie sa depun?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:53, 17 Martie 2016
presupun ca partenerul extern are TVA si este in ROI
091 pt un cod de tva intracomunitar
apoi 095 pt ROI
apoi facturati catre PJ din UE pe baza acelui cod de tva( nu a codului fiscal primit la registru)
se depune D 390 lunar cand exista operatiuni intracomunitare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare intracomunitara tva/fara tva MihaiX3M MihaiX3M Buna ziua! Detin o firma SRL neplatitoare de TVA. Trebuie sa incasez o suma de bani de la o firma aflata in Uniunea Europeana, platitoare de TVA, pentru ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)