avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinte sporuri pt stabilire pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinte sporuri pt stabilire pensie

Stimati domni, va supun atentiei o speta personala: mama, asistent medical mai mult de 32 de ani, a depus anul acesta cerere pentru pensionare anticipata partiala. Printre altele, spitalul la care a fost angajata a inclus in dosarul de pensie, pe care l-a trimis la casa locala de pensii, adeverinte privind sporurile de noapte (pentru lucrul in schimburi) care contin date incorecte, in sensul ca, pentru anumite perioade, cand a lucrat in schimburi, nu-i apar sporurile de noapte. O sa formulam contestatie la decizia de pensionare, dar as vrea sa stiu daca adeverintele pot fi atacate in cadrul acestei contestatii (ca documente ce au stat la baza emiterii deciziei) sau trebuie facuta actiune separata (eventual, cu procedura administrativa prealabila; inca nu am verificat regimul acestor adeverinte, sa vad daca fac reclamatie administrativa prima data la spital). Multumesc.
PS M-ar interesa si o recomandare pentru un avocat specializat in domeniul pensiilor, eventual din Constanta.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:27, 7 August 2009
Din ceea ce scrieti dvs. rezulta ca decizia de pensie a fost emisa corect, pe baza unor adeverinte incomplete emise de fostul angajator al mamei dvs.
De actionat in judecata trebuie sa-l actionati pe fostul angajator, nu aveti motive legale de anulare a deciziei de pensie.

Sporul pentru munca prestata in timpul noptii se acorda in baza edeverintelor emise cu respectarea anexei Ordinului nr. 687/2006.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Da, s-a respectat ordinul. Legat de decizia de pensie, am dubii ca s-ar fi calculat corect cuantumul, de aceea vreau sa o contest si sa solicit expertiza judiciara. In consecinta, ma gandeam ca pot solicita anularea adeverintelor si emiterea unora noi in cadrul aceleiasi actiuni.
Decizia de pensie a fost emisa in functie de veniturile evidentiate in adeverinte. Daca adeverintele sunt, asa cum spuneti, incomplete, si cuantumul pensiei este mai mic.

Casa de Pensii va recalcula oricand drepturile de pensie ale mamei dvs., cu conditia sa depuneti alte adeverinte.
O actiune prin care ati solicita emiterea unei noi decizii de pensie avand in vedere venituri evidentiate in adeverinte emise pe parcursul litigiului ar fi respinsa ca prematur introdusa, in raport de prevederile art. 82, alin. (2) din Legea nr. 19/2000.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie- plata pe post ika ika Buna ziua, Am primit decizia de pensionare in data de 02.06.2009,in data de 04.06.2009 am depus la CJP bz, o adeverinta cu salariile brute incasate lunar ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare dislexic dislexic buna ziua, tocmai am primit decizia de pensionare si nu am gasit sa figureze sporul de noapte si sporul pentru conditii nocive. nu ar fi trebuit sa fie luate ... (vezi toată discuția)
Pierdut proces recalculare pensie la curtea de apel simpatyk simpatyk Buna ziua.VREAU SA STIU CE TREBUIE SA FAC AN CONTINUARE.AM CASTIGAT PROCESUL LA TRIBUNAL PE FOND SI A FACUT CASA DE PENSI DOLJ RECURS SI AM PIERDUT LA CURTEA ... (vezi toată discuția)