avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... decizie de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

decizie de pensionare

buna ziua, tocmai am primit decizia de pensionare si nu am gasit sa figureze sporul de noapte si sporul pentru conditii nocive. nu ar fi trebuit sa fie luate in considerare si acestea la stabilirea pensiei?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:38, 28 Iunie 2009
Intrebati la unitatea unde ati lucrat.
Daca nu se retinea contributie CAS pentru aceste sporuri atunci nu se iau in calcul la pensie.
Verificati buletinul de calcul al pensiei ... acolo este specificat daca s-au luat sau nu in considerare sporurile respective
Cereti Casei de Pensii, in scris, buletinele de calcul. Aceste sporuri apar in buletinul de calcul intitulat "date privitoare la activitatea in munca", la rubrica "alte sporuri".

Aceste sporuri sunt avute in vedere la calculul pensiei daca:
-au fost inscrise in carnetul de munca;
-au fost dovedite cu adeverinte emise de fostul angajator iar adeverintele au fost depuse odata cu cererea de pensionare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie aradu2009 aradu2009 tatal meu crede ca i s-a calculat gresit pensia. cum ar putea sti daca este asa sau nu? (vezi toată discuția)
Buletinul de calcul al pensiei morosanucarmen morosanucarmen Sint pensionata anticipat partial incepind cu august 2009. Dupa lungi discutii cu casa de pensii, am reusit sa obtin Buletinul de calcul al pensiei unde am ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie ancfd ancfd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati! Sotul meu a primit de curand decizia de pensionare si avem nelamuriri la calculul ... (vezi toată discuția)