avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

tatal meu crede ca i s-a calculat gresit pensia.
cum ar putea sti daca este asa sau nu?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:45, 20 Noiembrie 2009
Tatal dvs. trebuie sa solicite casei teritoriale de pensii sa-i elibereze buletinele de calcul aferente deciziei de pensii. Apoi va compara veniturile inscrise in carnetul de munca, pe perioade, cu cele din buletinul intitulat "date privitoare la activiatea in munca". Daca va regasi aceleasi sume (inclusiv sporuri), atunci pensia nu este calculata gresit.

Pentru perioada ulterioara datei de 01.04.2001 baza contributiva avuta in vedere la calculul punctajului mediu anual este inscrisa in adeverinta CAS, adeverinta pe care o va solicita tot de la casa de pesii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de pensionare dislexic dislexic buna ziua, tocmai am primit decizia de pensionare si nu am gasit sa figureze sporul de noapte si sporul pentru conditii nocive. nu ar fi trebuit sa fie luate ... (vezi toată discuția)
Neplata cas-valoare punct pensie ilie_vlasiu ilie_vlasiu buna ziua am onedumerire;daca angajatorul nu achita ani la rand contributia ce-i revine lafondul de pensii desi de la angajati s-a retinut contr. ce le revena ... (vezi toată discuția)
Ce anume se ia in calcul? marynela1 marynela1 buna ziua, la calculul pensiilor ce anume se ia in calcul salarul brut (total realizat)fara a scadea cotizatiile ( cass, cas, somaj, ),impozit, sau salarul ... (vezi toată discuția)