avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... neplata cas-valoare punct pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

neplata cas-valoare punct pensie

buna ziua am onedumerire;daca angajatorul nu achita ani la rand contributia ce-i revine lafondul de pensii desi de la angajati s-a retinut contr. ce le revena ,cum se calculeaza val. punctuluide pensie?.se va sti numai vechimea ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:35, 15 Noiembrie 2009
Ce inseamna "ani la rand"? Pentru perioadele anterioare datei de 01.04.2001 punctajul mediu anual va fi calculat in functie de veniturile inscrise in carnetul de munca. Pentru perioada ulterioara datei de 01.04.2001 nu va fi avut in vedere nimic, intrucat din baza de date a casei de pensii rezulta ca nu s-a platit CAS.
Trebuie sa dati in judecata angajatorul, macar pe trei ani in urma sa fie obligat sa plateasca contributia de asigurari sociale!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie aradu2009 aradu2009 tatal meu crede ca i s-a calculat gresit pensia. cum ar putea sti daca este asa sau nu? (vezi toată discuția)
Adeverinta ptr dosar pensie loredanaelena loredanaelena buna seara trebuie sa eliberez o adeverinta ptr un fost angajat care isi face dosarul de pensionare si am o mica nelamurire. este angajat in 01.03.1992 si ... (vezi toată discuția)
Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)