avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta ptr dosar pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta ptr dosar pensie

buna seara
trebuie sa eliberez o adeverinta ptr un fost angajat care isi face dosarul de pensionare si am o mica nelamurire. este angajat in 01.03.1992 si pana la 31.12.1995 are inscris in carnet grupa a II-a si temeiul legal apoi 01.01.1996 i se inscrie in carnet ca se stabileste conditii de munca grele, gr aII-a si la data de 09.09.1997 pleaca prin detasare la o alta intreprindere, se reintoarce 08.05.1998 si il reincadreaza in grupa aII-a pana in 01.05.2003 cand apare in carnetul de munca inscris ca i se acorda spor de vechime pana in momentul inn care pleca de la firma.
intrebarea mea este -nu trebuia sa i se inscrie cand a incetat acordarea gr II-a in carnetul de munca?ce ii scriu in adeverinta?pana cand ii dau grupa?
pana in ce an s-a acordat gr a-II-a,mai 2003?
trebuie trecut in adeverinta si salariile luate de cand s-a angajat sau nu este cazul?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: loredanaelena , utilizator 20:08, 3 Noiembrie 2009
Ordinul nr. 50/1990 pentru precizarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale care se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii a fost abrogat din 01.04.2001, data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000. Inscrierile din carnetul de munca referitoare la grupa II de munca trebuiau corectate.

In privinta sporului de vechime, trebuie eliberata adeverinta pentru perioada 01.04.1992-01.04.20001, daca acest spor nu este inscris in carnetul de munca. Dupa 01.04.2001 suma contributiva luata in considerare pentru stabilirea punctajului mediu anual este cea care rezulta din declaratiile nominale pe care le-ati depus lunar la casa de pensii.

Daca, anterior datei de 01.04.2001, in carnetul de munca sunt inscrise toate salariile si sporurile nu trebuie sa eliberati nicio adeverinta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
sa inteleg ca gr aII-a s-a acordat pana in aprilie2001 si deci trebuia sa se faca imediat incetarea(deci eu ii eliberez adev cu gr pana in aprilie 2001 chiar daca nu s-a facut incetarea)
in acelasi timp ii trec in adeverinta si sporul de vechime din momentul in care este inscris in carnetul de munca.
verific cu statele de plata?
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a-ii-a loredanaelena loredanaelena va rog sa-mi puneti pana la ce data s-a acordat grupa a II-a, am de facut o adeverinta pt un fost salariat caruia in carnetul de munca ii este stabilita grupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru eliberarea adeverintelor necesare dosarului ... HRBP HRBP Buna ziua, Pentru eliberarea adeverintelor necesare dosarului de pensionare, la cererea angajatilor, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca am inteles ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime pentru dosar pensie vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum e corect sa procedez in urmatorul caz: unui angajat care doreste sa se pensioneaze anticipat si i se elibereaza ... (vezi toată discuția)