avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firma de recuperare

Buna seara
in 2011 a, luat un credit de la cec in valoare de 4500 de lei apoi nu am mai putut sa achit si in februarie 2012 am fost sa achit 100 de lei si am aflat ca a fost achitat de asigurator si ca la ei nu mai am nici o datorie....de atunci nu am mai achitat deci am 3 ani sa prescris...numai ca de aproape un an sunt la firma de recuperare kruk insa nu iam sunat niciodata sa vb cu ei si azi au fost la mine acasa si a vorbit mama cu ei le'a spus ca nu ma locuiesc aici de 1 an....sa prescris datoria sau se intrerupe prescrierea daca au trimis notificare...eu nu am vb cu ei niciodata la telefon nu sa semnat nici o esalonare....numai ca a semnat mama odata la posta cand a sosit o notificare
Cel mai recent răspuns: Franc Mandelbrot , Consultant credite si finantari 09:22, 17 Martie 2016
Da, s-a prescris, dar prescriptia opereaza numai la cerere. Asa ca in momentul in care va incepe executarea silita si veti primi comunicarea acasa de la executor aveti 15 zile sa faceti contestatie la executare. Trebuie sa invocati exceptia prescriptiei extinctive, si sa platiti taxa de timbru pe care o va solicita judecatorul.
Exista si posibilitatea sa nu se fi prescris. Depinde ce acte de intrerupere a prescriptiei s-au facut. Cand va sosi incheiere de executare (daca se va intampla) trebuie studiat dosarul.
Somatiile nu intrerup curgerea termenului de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi executat silit? cata_tm_83 cata_tm_83 Buna ziua, Am 3 credite datand din anul 2008, ultima rata platita a fost aproximativ in 2010, ca urmare am fost executat silit pe unul din credite iar ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Nelamurire prescriere datorie lfs01 lfs01 Buna ziua. Am o nelamurire legata de un credit luat acum mai multi ani. Este vorba de un credit de nevoi personale. In urma pierderii slujbei am fost in ... (vezi toată discuția)