avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor - prevederi contractuale
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor - prevederi contractuale

Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi în următoarea problemă. Voi încheia un contract pentru drepturi de autor (având ca obiect publicarea unor articole într-o revistă), pe perioadă nedeterminată, plata urmând să fie în sumă fixă lunar. Aş vrea să ştiu dacă în contract este suficient să scrie : "In temeiul Legii nr. 8 / 14.03.1996 actualizată privind drepturile de autor si drepturile conexe, partile au convenit sa incheie prezentul contract in urmatoarele conditii...." sau trebuie precizate şi articolele corecpunzătoare din lege (de pildă, "In temeiul art. 7, art. 43 si art. 46 din Legea nr. 8 / 14.03.1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, partile au convenit sa incheie prezentul contract in urmatoarele conditii..."). Precizez că mă interesează acest lucru doar prin prisma corectitudinii exprimării din punct de vedere legal, ca să nu risc să am probleme (în principal la ANAF). .Impozitele şi contribuţiile îmi vor fi reţinute la sursă şi vărsate la buget de angajator. Vă mulţumesc foarte mult

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor scenariu film fictiune vivisor vivisor Stie cineva cum trebuie procedat cu drepturile de autor (in cazul unei carti, articol, studiu, scenariu de film /fictiune)? Ce trebuie facut? Multumesc. ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi de autor in timpul somajului mariacristi mariacristi Buna ziua, O persoana care are un contract de cesiune a drepturilor de autor si este beneficiara de indemnizatie de somaj, trebuie sa inceteze sau sa ... (vezi toată discuția)
Contr. drepturi autor gloria v. gloria v. Buna ziua, Pentru un contract de Drepturi Autor trebuie platita contributie la sanatate lunar, chiar daca am si un contract pe Carte Munca ? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)