avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contr. Drepturi Autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contr. Drepturi Autor

Buna ziua,

Pentru un contract de Drepturi Autor trebuie platita contributie la sanatate lunar, chiar daca am si un contract pe Carte Munca ? Daca da, ce procent se plateste ? Daca nu este platita aceasta contributie la sanatate, veniturile de pe Dr. Autor nu se mai iau in considerare in cazul unei indemniz. maternitate sau obligatorie e doar plata impozitului (se vorbeste de venituri supuse impozitului)
Va multumesc pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 17 Februarie 2009
NU, dar pentru a va lamuri legat de acest subiect puteti studia Legea nr. 285/2004 şi Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe
Veniturile obtinute din dreptul de autor intra in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC. Vedeti art.1 alin.3 din OUG nr.148/2005 coroborat cu art.46 din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu carte de munca / contract drepturi autor gloria v. gloria v. Buna ziua, De la inceputul anului, am contract de munca pe perioada nedeterminata cu salariul inscris integral pe CM. Mai nou angajatorul imi propune, ... (vezi toată discuția)
Taxe sanatate - obligatorii ? Adela Ion Adela Ion Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie contributia la sanatate atunci cand ai contract de drepturi de autor, dar si un contract cu carte de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal ? ramiha ramiha Am si eu 2 intrebari legate de concediul maternal: 1. Daca tatal sta acasa in CIC cu primul copil, iar mama este insarcinata cu al doilea si intra in ... (vezi toată discuția)