avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum se aplica art. 252, pct.2 din Legea 571/2003 - ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum se aplica art. 252, pct.2 din Legea 571/2003 - codul fiscal

Tatal meu detine doua locuinte : una dobandita prin succesiune in anul 1985 (unde a avut si :(are si in prezent domiciliul) si o a doaua locuinta cumparata in anul 2014. In acest caz, se aplica art.252 alin.1 cu privire la majorarea impozitului pentru a doua locuinta? ....avand in vedere ca la art.252 alin.2 este precizat ca nu intra in incidenta alin.1 persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala??
Precizez ca in situatia in care s-a dobandit primul imobil prin cumparare si al doilea imobil este dobandit prin succesiune atunci nu se aplica prevederile art.252 alin.1 - asa mi s-a explicat la Administratia locala.
In cazul tatalui meu se aplica s-au nu art.252 alin1?? Multumesc :(
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 07:29, 23 Martie 2016
Prima clădire în afara celei de domiciliu este cea cumpărată si pentru ea se datorează impozit majorat potrivit art 252, alin 1, a).
Dacă domiciliul ar fi fost la clădirea cumpărată atunci prima clădire în afara celei de domiciliu ar fi fost cea dobăndită prin succesiune legală și nu s-ar fi datorat impozit majorat adică s-ar fi aplicat prevederile art 252, alin 2
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe locuinta gabrielaene gabrielaene Buna ziua! Tatal meu detine un apartament si mai este trecut impreuna cu mama pe un alt apartament. Cum se calculeaza impozitul pentru cea de-a doua ... (vezi toată discuția)
Impozit majorat pe apartamentul luat prin prima casa Simonesco Simonesco Buna ziua, am fost azi sa-mi inregistrez pe fond Fiscal apartamentul luat prin Prima Casa BCR si mi s-a dat sa completez si sa duc maine declaratia speciala de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua cladire aflata in proprietate adipir adipir Cum se calculeza impozitul anual pe cladiri, in urma noii legislatii ,prin impozitarea celei de-a doua locuinte aflata in proprietate. Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)