avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie, sentinta ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie, sentinta ?

Buna ziua,
Am pe rol un proces de litigiu de munca (contestare decizie concediere) care urmeaza sa aiba ultimul termen in curand. Dupa aceea, asa cum mi-a spus avocatul, va urma ca sa se dea solutia in termen de 2-7 zile, iar sentinta cam in doua luni.
Ce va rog sa-mi spuneti este daca solutia va fi in favoarea mea, angajatorul va trebui sa o puna in aplicare in 15 zile, sau se va astepta emiterea sentintei ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 17 Martie 2016
1. Daca solutia va este favorabila, atunci angajatorul o poate ataca cu apel.

2. Hotararea primei instantei o puteti pune in executare, sub riscul intoarcerii executarii silite, daca veti pierde in apel.

In acest caz, formulati o cerere catre angajator de punere in executare a hot.judecatoresti. Daca sunt de platit drepturi salariale, atunci in situatiain care acestea nu va sunt platite in termen de 15 zile de la inregistrarea cererii ,a tunci puteti depune plnagere penala pentru savrasirea infractiunii prevazute de art.287 alin.1 lit. e C.pen.
freeelis a scris:

2. Hotararea primei instantei o puteti pune in executare, sub riscul intoarcerii executarii silite, daca veti pierde in apel.

Ce inseamna intoarcerea executarii silite mai exact ? Daca , sa presupunem , firma mi-a virat salariile restante, eu va trebui sa le returnez. Intrebarea mea este daca nu voi avea posibilitatea sa le returnez, ce masuri se vor lua ?
Intr-adevar, daca societatea va plateste salariile , iar in apel pierdeti va trebui sa returnati salariile primite.

Daca nu le restituiti , veti fi executat silit.
Asta e o situatie care poate deveni...interesanta.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
HRcons, utilizator
Este o realitate .. sunt destule situatii in care un salariat castiga in prima instanta si pierde in apel/recurs intr-un litigiu de munca.

Alte discuții în legătură

Angajare inaintea recursului razvantoader92 razvantoader92 Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)
Solutionare conflict de munca carmenba carmenba Am primit solutionarea la procesul intentant angajatorului, in care am cistigat salariile de la data concedierii pina la data hot.judecatoresti si anularea ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca christiann christiann Buna ziua Am si eu o nelamurire?Am un proces de un an de zile pentru neplata salariala,,unde in mai sa dat sentinta cu hotarare executorie cu drept de apel ... (vezi toată discuția)