avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... proces civil, reprezentare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

proces civil, reprezentare

Buna ziua, eu am terminat facultatea de administratie publica iar sora mea are un proces pentru o amenda de rovignieta pe un autoturism vandut cu mult inainte de aceasta amenda. Tinand cont ca prin fisa matricola pot dovedi ca eu in cei 3 ani de facultate 90% din materii sau fost in speta dreptului, o pot reprezenta pe sora mea in instanta ? Daca da am nevoie de procura notariala speciala ? Sau este suficient sa adaug fisa matricola si sa imi reprezint sora in calitate de persoana cu studii nefinalizate in domeniul juridic ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:55, 17 Martie 2016
NU.
Si daca ati facut drept la facultate pe diploma nu scrie ca sunteti licentiat in drept. sunteti licentiat in administratie publica.
Art.83(2) NCPC prevede in mod explicit".....daca este licentiat in drept."In aceasta situatie se aplica preved.art.83(1)NCPC"In fata primei instante ,precum si in apel,persoanele fizice pot fi reprezentate de catre avocat sau alt mandatar.Daca mandatul este dat unei alte presoane decat unui avocat,mandatarul nu poate pune concluzii asupra exceptiilor procesuale si asupra fondului decat prin avocat,atat in etapa cercetarii procesului, cat si in etapa dezbaterilor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in stabilirea paternitatii, reprezentare in fata instantei crasovanion crasovanion Buna ziua!pot reprezenta pe sora mea in fata instantei de judecata fiind licentiat in drept intr-un proces de stabilirea paternitati din afara casatoriei?va ... (vezi toată discuția)
împuternicitul cu procură specială, se poate prezenta în apel, fără a pune concluzii ? viktorV viktorV Conform NCPC și Codului muncii, partea (angajatul) poate fi reprezentat în instanța de apel, de către un împuternicit cu procură specială, al său, ... (vezi toată discuția)
Reprezentare de catre consilier juridic zzanetta zzanetta Un consilier juridic angajat poate reprezenta in instanta , o alta societate sau o persoana fizica pe baza unei imputerniciri notariale. (vezi toată discuția)