avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesire din actionariat firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesire din actionariat firma

buna ziua, sunt actionar intr-o firma,avand 33% cu alte 2 persoane, unul 33% si altul 34%,care este si administrator. Firma nu are activitate si administratorul nu a depus documentele necesare la anaf . Au inceput sa curga amenzi, problema este ce cei 2 parteneri nu vor sa faca nimic pentru rezolvarea situatiei, achitarea amenzilor si inchiderea firmei. As dori sa stiu, ce posibilitate am, ca sa ies din firma. Doresc sa platesc partea mea din valoarea amenzilor si sa ies din firma.. Problema este ca atat timp cat ei nu vor sa faca nimic, amenzile vor curge in continuare si valoare acestora deja este de 3000euro.
va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: auracojocaru , utilizator 00:14, 19 Martie 2016
Buna ziua,
Dvs nu aveti "o parte" din valoarea amenzilor. Raspunderea este a societatii nu este a asociatior. Adunarea AGA poate stabili daca administratorul/ administratorii responsabili de situatia creata.
Dvs puteti iesi din actionariat prin cesiunea partilor sociale. Pueti inainta in scris o oferta celorlati asociati, iar daca refuza le puteti instraina altor persoane.
Mai aveti si calea actiunii in justitie pentru a iesi din firma in cazul in care nu reusiti altfel.
buna seara, administratorul cat si celalalt actionar, ei doi sunt rude, eu nu...in plus nu raspund la telefon si sunt plecati din tara.nu am cui sa vand actiunile unei firme care nu face nimic si nici AGA nu se poate tine...cred ca ramane varianta justitiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune/ vanzare parti sociale Dumitrita L Dumitrita L Buna ziua, Detin 10% dintr-un SRL si calitatea de administrator. In conditiile in care doresc sa renunt la aceste part sociale si la calitate avuta ce ... (vezi toată discuția)
Iesirea din actionariat stanceni stanceni Buna ziua ! Impreuna cu o alta persoana am infiintat o societate in care eu detin 52% din actiuni, iar partenerul meu 48%. Pe mine m-ar interesa cum sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni - titlu gratuit, formalitati la onrc Silvia Dumitru Silvia Dumitru Actionarul majoritar al unui SA (pers fizica),cesioneaza cu titlu gratuit actiunile unei alte persoane fizice.S-a intocmit contract cesiune la notariat. Ce ... (vezi toată discuția)