avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema legata de Anexa 24 si dezbaterea succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema legata de Anexa 24 si dezbaterea succesorala

Buna ziua. Am o nelamurire. O persoana este mostenitoarea legala a unei batrane. Ea locuieste intr-o casa (situata la randu-i pe un teren) ce a apartinut defunctei. Acum vrea sa intre in posesia casei si a terenului dar nu stie cum se procedeaza ins ituatii de genul asta. Trebuie mai intai eliberata Anexa 24 ? Anexa 24 = Dezbaterea succesiunii ? Fara anexa 24 e posibil sa se faca ulterior o Iesire din indiviziune ? Daca nu stie ce alti mostenitori legali mai are defuncta, cum se vor afla ? Trebuie si certificatul de deces al defunctei ? Procedura de scoatere a anexei 24 e o chestiuni strict extra-judiciara si prealabila judecatii si se face doar la primarie ? Se poate introduce cererae de chemare in judecata fara anexa 24 sau trebuie mai intai sa se stie care sunt mostenitorii ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:40, 18 Martie 2016
Buna ziua,
Dezbaterea succesiunii se face fie la notar fie in instanta.
Anexa 24 este un inscris ce trebuie eliberat de primarie ca o dovada ca si ei stiu ca acea succesiune nu s-a dezbatut.
pentru dezbaterea oricarei succesiuni va trebuie certificatul de deces al defunctului, actele de proprietate pentru bunurile imobile ce intra in masa succesorala, numele si adresele succesorilor. daca nu stiti numele si adresele tuturor succesorilor va puteti adresa prin biroul notariala sau prin instanta DIRECTIEI PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE care va poate da datele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte succesiune manuela39 manuela39 Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii la notar ( pentru teren ) ? Multumesc mult ! (vezi toată discuția)
De unde iau anexa 24 ? ce acte imi trebuie ? cornaca cornaca Va rog nu ocoliti. La judecatorie mi se cere- ANEXA 24 - De unde iau eu aceasta anexa ? Ce acte imi trebuie pentru a obtine acesata anexa 24- Locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 3 ani alex_andraaa alex_andraaa Situatia mea este urmatoarea: mama mea a murit acum 3 ani, nu a fost casatorita si eu sunt unica fiica.Am aflat de curand ca ar fi trebuit sa accept ... (vezi toată discuția)