avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa 3 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa 3 ani

Situatia mea este urmatoarea: mama mea a murit acum 3 ani, nu a fost casatorita si eu sunt unica fiica.Am aflat de curand ca ar fi trebuit sa accept mostenirea in termen de 6 luni, pentru ca dupa trecerea acestui termen nu as mai avea acest drept. Eu nu am procedat asa pentru ca am crezut ca fiind unica fiica nu au cum sa apara complicatii si ca automat apartamentul imi apartine.
Este adevarat? Ce ar trebui sa fac eu acum? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez? presupun ca mai intai trebuie sa platesc impozitul pe casa pentru toti cei 3 ani? multumesc mult si astept un raspuns ca sa stiu de unde sa incep si la ce sa ma astept.
Cel mai recent răspuns: alex_andraaa , utilizator 12:37, 10 Septembrie 2010
Puteti face succesiunea si dupa acest termen, prezentati-va la primaria unde este situat imobilul si solicitati eliberarea anexei 24; cu acest act, la care adaugati actele de proprietate ale bunurilor mamei, actul de deces al acesteia si actul dvs. de identitate, va prezentati la un birou notarial si spuneti ca doriti eliberarea certificatului de mostenitor. Mai departe, va spune notarul ce aveti de facut si cat va costa intreaga procedura.
Daca sunteti unica mostenitoare, nu are de unde sa apara vreo problema.
Mergeti la notar si dezbateti succesiunea, pt ca ati depasit 2 ani o sa platiti si impozit ( impozitul pt imobil la primarie e una, impozitul platit la dezbaterea succesiunii e alta).
buna ziua.
nu veti avea probleme cu dezbaterea succesiunii, fiind unic succesor al defunctei dvs. mame.
se prezuma ca ati acceptat succesiunea tacit . va trebui sa va adresati unui notar din raza ultimului domiciliu al defunctei, in vederea dezbaterii succesiunii. veti plati impozitul aferent, in cuantum de 1% din valoarea masei succesorale.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mastenire stancioiu marian stancioiu marian In anul 1994 tatal meu a murit iar eu impreuna cu mama si sora am dezbatut partea tatei.In anul 2000 a murit si mamai iar la cateva luni sora s-a mutat in casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune stela tanase stela tanase 1.dupa decesul soacrei mele(divortata) sotul este unic mostenitor, care sunt pasii ce trebuie urmati pentru dezbaterea sucesiunii si care este termenul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune zilzi zilzi Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere. Nu se pune ... (vezi toată discuția)