avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

1.dupa decesul soacrei mele(divortata) sotul este unic mostenitor, care sunt pasii ce trebuie urmati pentru dezbaterea sucesiunii si care este termenul de incepere ?
2.obiectul succesiunii un apartament cu 2 camere in sectorul 2 si care ar fi tarifele?
3. mai exista facilitati, scutiri de taxe?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 18:02, 21 Iunie 2010
daca dezbateti succesiunea in termen de un an de la decesul acesteia, aveti anumite scutiri de taxe.. interesati-va la orice notar in Bucuresti
buna ziua .
inteleg ca soacra dvs. avea un singur descendent, si anume sotul dvs.
acesta avand calitate de unic succesor se poate adreasa oricarui notariat din bucuresti in vederea dezbaterii succesiunii.
daca succesiunea se dezbate in termen de doi ani de la data decesului defunctei, sunteti scutiti de impozitul de 1% din valoarea masei succesorale.
multumesc mult , o zi buna!
nu beneficiati de scutiri/micsorari ale onorariului notarului daca dezbateti succesiunea in termen de 1 an.
puteti beneficia de o reducere a cuantumului acestuia daca faceti dovada ca nu obtineti venituri.
important este sa nu treaca mai mult de 2 ani de la data decesului defunctei pt a nu plati impozit catre stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt documentele necesare pentru deschiderea unei succesiuni si ce taxe trebuie platite? Olivia Dumitriu Olivia Dumitriu Buna ziua, In urma decesului mamei, in urma cu 2 luni jumatate, urmeaza sa ma prezint la masa succesorala impreuna cu fratele meu. As vrea sa stiu, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua, daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 3 ani alex_andraaa alex_andraaa Situatia mea este urmatoarea: mama mea a murit acum 3 ani, nu a fost casatorita si eu sunt unica fiica.Am aflat de curand ca ar fi trebuit sa accept ... (vezi toată discuția)