avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Lucrez in invatamant pe perioada determinata pana pe 31 august 2009 si ar trebui sa nasc in prima saptamana din octombrie. Ce variante am daca nu mai prind un post in invatamant de la 1 septembrie, pentru a primi indemnizatia de crestere copil? Mentionez ca nu am intrat in concediu prenatal si nu stiu cum sa acopar luna septembrie si cele 42 de zile de dupa nastere(lehuzia). Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:36, 7 August 2009
og 158/2005 raspunde practic problemei ridicate de D-voastra

"Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti. "

Andreea
De la 1 septembrie va puteti lua concediul prenatal, pe care il depuneti la Casa de asigurari de sanatate, apoi dupa nastere concediu de lehuzie , dupa care puteti intra in concediu pentru cresterea copiluluji .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal barosan85 barosan85 Buna ziua. Vreau sa stiu si eu ce se intampla daca cineva are contract de munca pe perioada determinata pana pe data de 01.08.2017 si in aceeasi data intra in ... (vezi toată discuția)
Contract munca Simonamihai30 Simonamihai30 Sunt gravida si am 27 de saptamani de sarcina. Sunt in concediu medical. Am prelungit concediul deoarece aveam 90 de zile si am fost la comisie si voi mai avea ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ContSters361328 ContSters361328 Buna ziua, Am un contract de munca pe perioada determinata(perioada contract 15decembrie 2014 / 15 iunie 2015 exclusiv).Sunt insarcinata si urmeaza sa raman ... (vezi toată discuția)