avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie Franta acum mai bine de 6 luni: ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie Franta acum mai bine de 6 luni: prescrisa?

Buna ziua,

Am ridicat la inceput de martie de la posta un plic venit din Franta.
In plic, aviz contraventie datat pe 04/02/2016 pentru depasirea vitezei in Franta pe data de 21/07/2015, lucru care e posibil dar nici nu-mi mai amintesc, am fost atent sa respect viteza. M-o fi prins undeva unde nu am vazut restrictia.

Din ce stiu, "Dacă procesul-verbal de constatare a contravenienţei nu este expediat în termen de 2 luni de la săvârşirea acestuia, intervine prescripţia extinctivă", ca atare din ce inteleg, nu ar mai trebui sa-mi pese de ea.

Gresesc cumva? Pot avea probleme? Sa le scriu autoritatilor (www.antai.fr) si sa ii anunt cu baza legala sa-si ia la revedere?
Unde pot gasi baza legala?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: jazzman , utilizator 17:49, 5 Aprilie 2016
Nimeni nu stie nimic pe subiect?
Ce legislatie se aplica in acest caz?
Ce probleme pot avea daca nu platesc amenda in acest caz?

A patit cineva ceva similar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere executor - abuz, incalcarea legilor ioan 33 ioan 33 La 31-07-2018 am primit Somatia de executare 1200/2017, precum ca sunt executat de fosta sotie pt neplata pensiilor - cum ca as fi platit cantitati lunare mai ... (vezi toată discuția)
Viteza maxima Lipi Lipi Tocmai m-am pricopsit cu o amenda pt depasirea vitezei maxime... De fapt inca nu m-am pricopsit pentru ca am refuzat semnarea pv si astept sa mi-l trimita ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru încălcarea vitezei legale în italia, primită la 7 luni de la comiterea faptei. am șanse de câștig dacă o contest? eadn.ilie eadn.ilie Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda ... (vezi toată discuția)