avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul blocului nu este de acord cu montarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul blocului nu este de acord cu montarea repartitoarelor.

Administratorul blocului in care locuiesc nu este de acord cu montarea repartitoarelor de caldura si nu inteleg motivul acestuia. Cf legii 121/2014 privind eficienta energetica ,,in imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica, este obligatorie montarea contoarelor pana la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru incalzire/racire si apa calda la nivelul fiecarui apartament sau spatiu cu alta destinatie". In caz contrar cine nu are contor va primi amenda. Intrebarea mea este cum imi pot pune repartitor de caldura daca administratorul imi interzice acest lucru?
Cel mai recent răspuns: stefan1957 , utilizator 18:47, 3 Decembrie 2022
Vă mulţumesc mult. Deci să înţeleg că putem să stăm fără repartitoare în continuare, nu se va aplica nici locatarilor şi nici conducerii asociaţiei nicio sancţiune? Mulţumesc
Si totusi, este o lege. Obligativitatea respectarii legii .Ca nu sunt prevazute si sanctiuni...
Cred, cred spun, ca unitatile furnizoare de agent termic vor respecta legea si vor merge pana la sistarea distriburiei de agent termic la blocurile racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică dar care nu au montate repartitoare individuale.
Si sigur vor avea castig de cauza in situatia cand se va ajunge la o instanta judecatoreasca.
Gresit .Ce se intampla dincolo de punctul de racordare (contorul din subsolul blocului) nu este treaba furnizorului de utilitati. Din punct de vedere al furnizorului de utilitati consumatorul este blocul si nu fiecare apartament in parte...
@ ausfahrt
Oare, asa sa fie ? Furnizorii nu risca sa fie tarati in instanta si-si vor lua masuri de siguranta aplicand legea.
Directiva europeana privind contorizarea obligatorie a utilitatilor a fost data pentru a proteja consumatorii de abuzurile furnizorilor de utilitati. Niciun furnizor nu va mai putea factura consum decat in baza unui contor omologat etc...Obligatia furnizorului se incheie la contorul de la punctul de delimitare.Nu este treaba lui cum se impart costurile in interiorul condominiului.
Cand fiecare apartament va avea contract direct cu furnizorul de utilitati (cum este le curent de ex.) atunci se va pune problema contorizarii individuale. Deocamdata este o solutie foarte scumpa, nejustificata economic.

Alte discuții în legătură

Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică și alte acte normative GHIGU GHIGU Este obligatorie sau nu montarea pana la 31.12.2016 a repartitoarelor de caldura in imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare ... (vezi toată discuția)
Contorizare pe apartament a consumului de energie termica buna ... hilda ion hilda ion Contorizare pe apartament a consumului de energie termica Buna ziua. Sunt proprietarul apartamentului unde locuiesc. Intr-o adunare generala asociatiei de ... (vezi toată discuția)
De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)