avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare suprafata teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare suprafata teren intravilan

Buna dimineata,
Mai intai sa va prezint pe scurt care este situatia:
Anul trecut in luna decembrie am finalizat documentatia cadastrala si intabulat o proprietate formata din 3 parcele de teren.
In urma masuratorilor cadastrale a reiesit ca o parcela de teren de 3000 mp - conform titlu de proprietate, are in realitate 2600 mp.
Am acceptat diminuarea suprafetei de la 3000 la 2600 mp pentru a-mi finaliza actiunea de intabulare a proprietatii.
Vecinul meu vrea sa-si faca si el documentatia cadastrala, evident cu o firma de cadastru autorizata, dar are o imensa retinere. Se teme ca cei 400 mp la care eu am renuntat sunt la el, adica lui ii rezulta o suprafata mai mare decat cea din titlul lui de proprietate.
Pentru anul 2016 am platit impozit pentru toata suprafata de 3000 mp.
Intrebarea mea este: daca in urma masuratorilor cadastrale se dovedeste ca vecinul meu are pamant mai mult decat este trecut in titlul lui de proprietate, eu pot sa revendic cei 400 mp la care am renuntat anul trecut?
Va multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Teren mai mare decat in cf je_suis je_suis anul trecut am luat un teren pt contructia unei case. In CF sunt cu vreo 180m2 mai putin decat ridicarea topo pe care o avea proprietarul. Eu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate gpana gpana Am mostenit un teren cu constructii in intravilan satesc. Dorind sa obtin cartea funciara expertul a constatat ca suprafata terenului este mai mare decat cea ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)