Buna ziua, as avea o noua speta pentru care astept sfaturile Dvs.
Am mostenit de la mama mea o jumatate de casa cu curte, un conac mai precis, a fost o casa foarte frumoasa, inconjurata de brazi, pereti foarte inalti, tavanul pictat, mobila din stejar brut, 2 terase, la 100 de metri o padure care a apartinut tot bunici. Deci o casa situata intr-un cadru foarte frumos. Prin anii 1990, curtea acestei case a fost invadata de rromi care si-au facut case, au intrat in casa si au facut bisercica, toata lemnaria a fost utilizata pentru foc, brazi au fost taiati deci totul este in paragina. Am auzit ca acesti rromi nu au nici macar buletin cu o adresa. As vrea sa spun ca eu am copilarit in aceasta casa si ma doare inima cind vad ce a ajuns acum. As vrea un sfat, ce pot sa fac? Eu nu vreau sa ma stabilesc acolo in casa, dar as vrea sa stiu cum s-a putut ajunge la situatia asta? Cum pot sa obtin o despagubire?
Am extrasul dupa CF pentru informare. Problema este ca o nepoata a obtinut calitatea de legatara universala pe averea defunctei mele mame (in septembrie o sa aiba loc un proces impotriva acesteia).Mama era proprietara, exista un certificat de mostenire pe numele nepoatei (pentru moment) cu aceasta casa. Nu stiu de intabulare.
In primul rand dle Tobescu rezolvati problema succesiunii. Dupa ce veti fi mostenitor cu acte in regula atunci puteti lua in discutie evacuarea acelor tigani (rromi , turci sau tatari nu are importanta) de pe proprietatea dvs!
B-)
Foarte bine doamna! Instanta va decide de partea cui este dreptatea si atunci veti puitea sa beneficiati de proprietatea si de drepturile dvs!
SUCCES!
:)