avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare fortata

Am 45 de ani de cind m-am nascut , si locuiesc la adresa actuala , fiind nascut si crescut de catre bunici mei la acesta adresa in buzau . Bunici care m-au crescut au murit .Mama sa recasatorit si de 15 ani locuieste la acesta adresa cu actualul sot ,in urma cazniciei rezultind o sora .care are 35 de ani casatorita . Casa e conpusa din 7 camere si dependente , fiecare familie din acest imobil are cite 2 camere ,iar mama are si o bucatarie in plus ,cu intrari separate . De 1 an mama a facut mostenirea si casa e trecuta pe numele ei . Sora mea vrea sa-mi ia o camera fortat iar mama e de acord .Va rog sa-mi raspundeti ce pot face sa-i inpiedic legal sa nu i-mi invadeze spatiul locuibil si a nu ma evacua apoi ... .Mentionez ca eu port numele tatalui meu din prima casnicie . Multumesc anticipat pt sfat .
#-o
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:31, 24 Septembrie 2014
Din pacate cazul dvs. se poate solutiona numai pe cale amiabila cu sora si mama intrucat mama este unica mostenitoare si poate dispune in ce mod doreste de acel imobil. Numai daca ati construit dvs. ceva personal in curte si sunteti proprietar exclusiv pe vreo constructie puteti solicita instantei sa se constate acest lucru .
Fiind proprietatea mamei poate sa va ia tot si sa va dea si afara.
Daca ati imbunatatit acele doua camere aveti un drept de creanta, puteti pretinde o suma de bani de la mama dvs.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament), iar in masura in care mai aveti intrebari suplimentare legate de acest subiect, sa continuati discutia aici.
Multumesc pentru intelegere.
Aveti aici raspunsul pe care l-ati primit la topicul dublat.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ca sa va evacueze le trebuie act de proprietate si dvs. sa nu aveti dreptul de a locui acolo.Le trebuie o hotarare judecatoreasca.
Au acte sau sunt doar vorbe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea sa-mi pierd dreptul la mostenire? gimigimi gimigimi Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani si nu s-a dezbatut taxa de succesiune. Mentionez ca dansul a fost recasatorit, dar nu mai are copii din aceasta casatorie. ... (vezi toată discuția)
Am drept de mostenire dupa mama? giorgio24 giorgio24 Buna ziua .Mama sa recasatorit si dupa 25 ani de casnicie sotul a murit.In timpul casniciei au cumparat un apartament in contract fiind ... (vezi toată discuția)
Testament karmy karmy buna ziua! Am o problema si ma intreb daca imi puteti da un raspuns, va rog! Am fost crescuta de bunici pt ca mama s-a recasatorit s-a mutat si a mai facut ... (vezi toată discuția)