avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu gaini si capre in sectorul 4
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu gaini si capre in sectorul 4

Buna ziua,

De circa 10 luni locuiesc la curte in sectorul 4, este foarte bine, dar .... vecinul meu are peste 20 de gaini si acum si o capra. L-am rugat frumos sa faca ceva in legatura cu aceasta problema care este foarte deranjanta prin mirosul foarte urat care il degaja, mai ales ca, cotetele sunt exact in locul in care iesim la o cafeluta sa o bem afara,(este partea din spate a casei si cam asta e spatiul nostru de afara), este un gard de beton dar mirosul nu stie. Ce prevederi legale am pentru a putea sa imi fie bine la mine acasa. Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:54, 23 Martie 2016
Am vazut vecin care tinea cal in ap. la parter. Nu a luat nimeni nici un fel de masura impotriva lui. Daca are cineva idei, sa spuna.
Puteti sesiza Directia de sanate publica si Primaria sect. 4.

Ordin nr. 536/1997 pentru aprobarea Normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei
Art. 16. - Adăposturile pentru creşterea animalelor în curţile persoanelor particulare (de cel mult 5 capete porcine şi 5 capete bovine) se amplasează la cel puţin 10 m de cea mai apropiată locuinţă învecinată şi se exploatează astfel încât să nu producă poluarea mediului sau disconfort vecinilor.
[ link extern ]

HOTARARE NUMAR: 25 DIN 14/04/94
- privind completarea H.C.L.M.B. din 28.09.1993
EMITENT : PRIMARIA GEN. A CAPITALEI
APARUT IN: M.O. AL MUN. BUCURESTI NR: 25 DIN 14/04/94
Art. 18. CRESTEREA SI INTRETINEREA ANIMALELOR
Persoanele fizice si juridice au urmatoarele obligatii:
a) Sa respecte normele sanitar-veterinare in cazul in care cresc si intretin animale si pasari;
b) Este interzisa cresterea animalelor si pasarilor de orice fel in alte locuri decat in cele amenajate in acest scop, igienice si dezinfectate, amplasate la minimum 10 m distanta de locuinte si cu respectarea normelor sanitar-veterinare si de transmitere a imbolnavirilor la om si animale.
c) Este interzis a se construi adaposturi pentru animale la:
-mai putin de 50 de metri de ansamblurile de blocuri, obiective sociale(spitale, scoli, gradinite, parcuri), sau de cladiri reprezentative;
-mai putin de 15 metri de locuintele vecinilor;
-mai putin de 10 metri de caile publice proxime.

[ link extern ]
multumesc frumos.
Am avut aceeasi situatie in sectorul 1. Vecinii au avut gaini si curci, pastrau gainatul si il aruncau in gradina pe post de ingrasamant. In prima faza am discutat cu ei si au promis ca vor rezolva situatia, ceea ce nu s-a intamplat. In a doua faza am instiintat Politia Locala si dupa ce au fost in control, le-au aplicat o amenda. Dupa interventia Politiei au taiat toate pasarile si nu am mai avut miros. Toate cele bune.
Vorba romaneasca, sa moara capra vecinului!
Pastrama de capra! :hm:
O amenda ar rezolva problema caprei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie privind cresterea animalelor in zone rezidentiale Laura_BV Laura_BV Locuiesc intr-un orasel care nu este resedinta de judet, intr-un cartier de case. Eu si vecinul meu am impartit un lot de 1000mp, fiecaruia dintre noi ... (vezi toată discuția)
Raporturi de vecinatate izaandre izaandre Buna ziua! M-am mutat de curand in Giroc,jud.Timis,la 3 km de Timisoara.Vecinii mei au gaini si iepuri chiar langa gardul casei.Exista vreo reglementare ... (vezi toată discuția)
În vederea soluționării unor probleme legate de un miros groaznic ... todirasc todirasc În vederea soluționării unor probleme legate de un miros groaznic în gospodăria mea,din cauza unui adăpost de animale(capre) în număr de peste 60 de ... (vezi toată discuția)