avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reparatie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reparatie casa

Buna ziua.
Suntem 3 proprietari , la o casa cu 2 etaje. Cum e corect sa repartizam reparatiile ce se vor face? In cazul in care unul dintre proprietari nu e de acord cu suma ceruta si nu doreste sa plateasca , cum se procedeaza? Ce aprobari sunt necesare la reparatii ( tencuire spate casa, si reparat acoperisul si subsolul in care se infiltreaza apa la ficare ploaie).?
Cel mai recent răspuns: amk1243 , utilizator 01:05, 23 Martie 2016
Pentru lucrarile solicitate nu este necesara autorizatia de construire . Cheltuielile cu reparatiile se impart pe cota indiviza de proprietate. Notificati in prealabil in scris cu confirmare de primire toti proprietarii pentru o adunare generala aratand ordinea de zi: reparatiile respective si eventualele costuri , modalitatea de solutionare .Fixati data , ora si locul.daca majoritatea cad de acord se poate incepe lucrarea iar cel ce nu contribuie va fi dat apoi in judecata pentru recuperarea sumelor. veti lucra doar cu firma in acest caz , cu facturi de materiale si manopera .
SUprafetele apartamentelor sunt diferite. Cum sa imparte costul pentru reparatia acoperosului . pentru tencuirea casei si pentru orice reparatie pe partile comune pentru cei 3 proprietari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de acoperisul blocului mhpintea mhpintea Buna ziua , v-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu urmatoare problema : Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje caruia i sa pus un acoperis ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament cauzata mansarda vecinului DianaMG DianaMG Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un apartament la etajul 3/3. Deasupra apartamentului a fost construita acum 4-5 ani o mansarda. Dupa ... (vezi toată discuția)
Plata acoperis tvictory68 tvictory68 Stau intrun bloc cu acoperis si vrem sa-l reparam, dar nu vor toti vecini sa contribuie cu bani. Cum se poate legal sa-i facem si pe ceilalti locatari sa ... (vezi toată discuția)