avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara va rog sa ma lamuriti și pe mine.Sa dezbatutvsuccesiunea unei case din partea bunicii mele iar mie mi.a revenit un sfert din casa.in urma evaluarii valoarea ei este de5600 lei.instanta a dispus astfel"atribuie reclamantului adica unchiului meu in deplina proprietatesi linistita posesia imobilului obliga reclamantul catre parata la suma respectiva etc.va rog sa imi spuneti daca eu nu vreau sa primesc suma de bani de la unchiul meu sunt proprietara pe dreptul meu?sau ce trebuie sa fac sa intru in posesia intregii sume.Eu una nu vreau banii caci casa nu a fost evaluata la valoarea ei adevarata dar neavand banii ptr. A platii un avocat sunt pusa in aceasta situatie.va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nadia78 , utilizator 21:14, 21 Martie 2016
Daca s-a dispus atribuirea imobilului catre unchiul dvs. inseamna ca s-a definitivat partajul si dvs. vi s-a atribuit doar o sulta (suma de bani). Nu mai aveti nici un drept de proprietate asupra acelui imobil, ci doar primiti sulta. Daca nu doriti sa o incasati este problema dvs. ea se va prescrie in 3 ani insa unchiul va ramane proprietar.Trebuia sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza in termenul legal daca nu erati multumita de valoare , sa declarati apel , sa va aparati cum trebuie. Daca e definitiva nu mai aveti ce face.
am inteles dar va rog sa imi spuneti cum pot intra in posesia banilor deoarece eu nu vb cu unchiul meu o data si acesta a fost primul termen pot face recurs.Daca fac recurs pot sa imi pastrez dreptul meu si cat m-ar costa daca merg mai departe .eu cu unchiul meu nu vb de la decesul tatalui meu si nu stiu cum sa procedez daca e sa pot intra in posesia intregii sume nu pe bucati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii siminica mircea siminica mircea Mama mea a decedat in octombrie 2009. Tatal vitreg a supravetuit dar a renuntat la drepturile succesorale. Am ramas cu drepturi succesorale doi copii, eu si ... (vezi toată discuția)
Scoatere din indiviziune tonytherock31 tonytherock31 BUNA ZIUA, Am o intrebare si va rog daca puteti sa ma ajutati. Parintii mei au cumparat de la bunica 5/8 din cele 8 parti prin contract de ... (vezi toată discuția)
Partaj, succesiune malina1 malina1 buna ziua as vrea sa stiu si eu ca sotie supravietuitoare care vine la partaj cu fosti socri si frati celui decedat cat culeg fiecare din partaj multumesc (vezi toată discuția)