Buna ziua!
Am un prieten care are o societate ce se ocupa de arendarea terenurilor agricole. Nu are niciun salariat angajat iar lucrarile agricole le face pe baza de contract de prestari servicii ( avand in vedere ca ocazional are nevoie: arat, semanat, recoltat). La reclamatie (cred) au venit la carciuma dintrunul din satele unde are teren in arendare reprezentanti de la ITM care l-au amendat cu 10.000 ron ( cu posib. platii a 1/2 din minim = 2500 ron in 48 ore) pe art. 13 pct. c din Legea 319/2006.
Am hotarat azi fiind ultima zi din posibilitatea achitarii doar a 2500 ron, sa achite aceasta suma, urmand totusi sa faca actiune in contestare a procesului verbal. Exista sanse sa castigam? Acesta este un temei legal sa fie amendat? ]
Multumesc!
Daca doriti sa contestati procesul-verbal , atunci de ce ati mai platit ? ... instanta poate considera acea plata ca o recunoastere a savarsirii acelei contraventii la Legea nr.319/2006.
Pentru ca doar asa as putea beneficia de acea reducere considerabila. Insa in prima faza vreau sa cer in instanta doar anularea procesului verbal si in caz de castig sa cer restituirea banilor platiti. Am mai avut surpriza sa "pierd" cu dreptatea de partea mea. Insa, pentru ce a dat amenda ITM-ul nu este corecta. Ce autorizatie ssm sa fie nevoie pe camp? Si mai ales pentru ce? caci nu sunt angajati pe firma. Voiam sa stiu si o parere avizata si eventual un temei legal, intrucat sediul este in Arges iar terenurile in Slatina. Si nu stiu daca pot deschide, si mai ales daca trebuie , punct de lucru pe camp.
Ati fost sanctionat pe motivul ca nu ati obtinut autorizatia de functionare din punctul de vedere al securitatii si sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati, conform prevederilor legale...
Parerea mea este ca trebuia sa obtineti autorizatia de functionare d.p.d.v. al SSM, chiar daca acele activitati sunt desfasurate ocazional.