Buna ziua!
Am un prieten care are o societate ce se ocupa de arendarea terenurilor agricole. Nu are niciun salariat angajat iar lucrarile agricole le face pe baza de contract de prestari servicii ( avand in vedere ca ocazional are nevoie: arat, semanat, recoltat). La reclamatie (cred) au venit la carciuma dintrunul din satele unde are teren in arendare reprezentanti de la ITM care l-au amendat cu 10.000 ron ( cu posib. platii a 1/2 din minim = 2500 ron in 48 ore) pe art. 13 pct. c din Legea 319/2006.
Am hotarat azi fiind ultima zi din posibilitatea achitarii doar a 2500 ron, sa achite aceasta suma, urmand totusi sa faca actiune in contestare a procesului verbal. Exista sanse sa castigam? Acesta este un temei legal sa fie amendat? ]
Multumesc!
Of. Lucreaza acele pamanturi de 2 ani. Nu a avut si nici nu are angajati acolo. Pentru ce sa aiba nevoie de o astfel de autorizatie? Nu stiu pe nimeni ( mai cunosc si alti arendatori) care sa aiba o astfel de autorizatie. Atat doar ca cei pe care ii stiu au sediul pe raza comunei unde arendeaza terenurile.
Legea nu prevede ca pentru punctul de lucru nu se obtine acea autorizatie ... se pare ca inspectorii SSM au interpretat legea altfel decat o vedeti dvs.