Divort de o persoana bolnava psihic, adica sotia sufera de o boala psihica care a devenit cu timpul foarte greu de suportat si la mijloc e copilul minor pe care il avem care doresc sa aiba o educatie si o copilarie normala . Din acest motiv am depus cererea de divort in care am cerut custodia totala a copilului. Mentionez ca sotia este in evidenta spitalului de spihiatrie Mures de peste 10 ani cu un diagnostic de tulburare deliranta persistenta de tip panaroid cu tulburare de personalitate si delir ...Ce sane am sa obtin custodia totala a copilului si ce mai inplica asta avind in vedere ca eu vreau sa i-mi refac viata in viitorul apropiat .
Dacă este bolnavă și dovedește că se află în nevoie, s-ar putea să vă ceară pensie de întreținere, iar dacă va cere acest drept, are 99% șansă să-l obțină în instanță.
Boala unuia dintre soți nu reprezintă culpă și motiv de divorț.
Motivele de divorț trebuie să fie altele decât boala soțului, cu unele excepții care trebuiesc probate prin anchetă socială și expertiză medicală.
În ce privește autoritatea părintească, instanța va hotărî pe baza referatului medical depus la dosar dacă va fi comună sau exclusivă.
Dacă e aptă să fie mamă sau nu, vor hotărî medicii, iar instanța se va pronunța pe baza probelor medicale din dosar, în interesul superior al copilului.
Divort / custodie
isabella2
Buna ziua,
Fratele meu doreste sa divorteze pe motivul infidelitatii si a neglijentei sotiei fata de copil, copilul are 1 an si 3 luni, el doreste custodia ... (vezi toată discuția)