Pe data de 8 martie 2016, au vuit stirile cum ca dispare pragul pentru indemnizatie, iar concediul de crestere copil va fi de 2 ani. Insa cand trebuia sa fie votat final de camera deputatilor, in 16 martie 2016, surpriza, a iesit de pe ordinea de zi (din cauza ca raportul dat de Comisia de munca, necesar pentru votul final, nu a fost publicat din ce am citit, dar nu stiu daca asta chiar e motivul).
Incerc sa imi dau seama cand / daca va fi reintrodusa aceasta propunere de lege in ordinea de zi. Are cineva idee?
Oare care e codul propunerii de lege, ca sa incerc sa o urmaresc. Banuiesc ca e PL-x nr. 569/2015 dar nu sunt prea sigura.
Proiectul de lege adoptat de Comisia de Munca a Camerei Deputatilor prevede eliminarea pragului pentru cuantumul indemnizatiei pentru CCC. Insa pana la votul final mai este ceva timp de asteptat.
Art.2 alin.2 prevede , in forma adoptata de Comisie, ca : Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doi ani si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minimbrut pe tara garantat in plata.