avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Sunt liber profesionist. Trebuie sa depun formularul ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Sunt liber profesionist. Trebuie sa depun formularul ITL-001?

Buna ziua,

Sunt inregistrat la ANAF ca si liber profesionist (am obtinut de la ei certificatul de inregistrare fiscala). Mentionez ca nu sunt inregistrat si la Registrul Comertului (nu sunt PFA). Astfel, nu am sediu social, ci doar domiciliu fiscal.

In aceasta situatie, imobilul unde am domiciliul fiscal este considerat cladire cu destinatie mixta (rezidential + nerezidential)? Ar trebui sa depun la Impozite si Taxe Locale formularul ITL-001 prin care sa declar acest lucru si faptul ca nu desfasor activitate la adresa respectiva?

Cei de la Taxe Locale nu inteleg diferenta dintre PFA si liber profesionist. Le-am trimis si copia certificatului de inregistrare fiscala eliberat de ANAF, dar ei insista ca sunt PFA...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:38, 20 Februarie 2024
Dacă suprafața folosită în scop economic nu depășește 50% din suprafața clădirii, atunci impozitul se calculează ca la clădire rezidențială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite și taxe locale elaorlea elaorlea Buna ziua, Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem ... (vezi toată discuția)
Declaratie impozit locuinta lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, Doresc un raspuns si o lamurire la urmatoarea situatie: Ca persoana fizica detin o locuinta P+1 in suprafata totala de 187mp(93.5 parter si ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratia model 2016-itl-001 ContSters81656 ContSters81656 Buna ziua, Sunt PFA si sediul social se afla la domiciliul meu.Mentionez ca nu se desfasoara nicio activitate economica la sediu, iar in actul constator ... (vezi toată discuția)