Buna ziua ! Anul trecut am cumparat de la o firma online un smartphone in valoare de 1600 lei ! La caetva luni l-am vandut cuiva cu suma 1200 lei si i-am dat factura si garantia !
Anul acesta cel care a cumparat telefonul s-a prezentat cu telefonul la garantie si nu i s-a putut repara si astfel el a cerut sa i se restituie suma de pe factura ,adica 1600 lei !
Cei de la firma online m-au sunat pe mine si au convenit ca eu sunt titularul facturii si ca doar eu pot sa primesc suma aceea , ceea ce s-a si intamplat !
Dupa ce mi-a intrat suma in cont , l-am sunat pe respectivul sa ii restitui suma de 1200 lei , lucru care l-a deranjat foarte tare si ca de ce nu ii dau 1600 lei !
L-a 2 saptamani , adica azi , sunt sunat de o doamna asa zisa "avocat" , sa imi spuna ca daca nu ma inteleg cu dansul , o sa mi se faca o plangere impotriva mea ! Ma gandesc ca a fost cineva care sa mearga la intimidare , dat fiind ca numarul dupa care am fost sunat , chiar daca era cu 0743 , la o cautare pe net , imi aparea ca fiind ceva de prin Italia !
Cum este corect si normal sa procedez in aceasta privinta ? Nu este corect si normal ca el sa isi primeasca banii care i-a platit si eu la fel ? De ce ar fi el in castig in toata chestia asta ?
Ca si in cazul dvs, nu poate incasa mai multi bani decat a platit, e un retur, nicidecum o vanzare.
Dvs aveti o dovada a pretului cu care ati vandut ?
Plangere penala nu are de ce sa va faca, faceti-va probe ca vreti sa ii returnati banii, banii pe care el i-a dat pe tel.
Nu am nici o dovada asupra pretuluu cu care l am vandut ! Am inregistrari telefonice in care practic ma rugam de el sa ii dau banii ! Practic el intr un an de zile cat a folosit tel3fonul isi recupereaza banii fara a pierde daca ar fi fost sa il vanda , iar eu mi as recupera banii care i am dat pe telefon !
Eu vreau sa stiu cum este legal , corect ma gandesc ca este ca mine !
Cand am vandut telefonul nu am facut nici un fel de contract sau alte hartii !
In afara de diferentavde 400 lei , ma deranjeaza nesimtirea acelui om !
în mod normal ar trebui să îi dați toți banii. I-ați vândut și telefonui și garanția. probabil nu o să vă dea în judecată pentru 400 de lei, dar asta nu înseamnă că este corect ceea ce faceți.
Garantia insoteste produsul, nu omul. Au gresit cei de la firma ca v-au dat dvs. banii, pacat ca nu s-a informat clientul inainte de a discuta cu cei de la magazin.
In rest, subscriu la ce a scris colegul Ilie1111.
Puteti sa ne explicati de ce nu este corect? (atat sub aspect moral, cat si legal) De ce ar trebui sa-i returneze o alta suma decat cea cu care a vandut?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Pensii militare
monick
mama mea are pensie militara (a considerat mai avantajos sa ia 1/2 din pensia tatai decat pensia proprie). in octombrie 2010 avea 1200 ron pensie. in noiembrie ... (vezi toată discuția)