avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Returnare bani cuiva care a cumparat un telefon de la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Returnare bani cuiva care a cumparat un telefon de la mine

Buna ziua ! Anul trecut am cumparat de la o firma online un smartphone in valoare de 1600 lei ! La caetva luni l-am vandut cuiva cu suma 1200 lei si i-am dat factura si garantia !
Anul acesta cel care a cumparat telefonul s-a prezentat cu telefonul la garantie si nu i s-a putut repara si astfel el a cerut sa i se restituie suma de pe factura ,adica 1600 lei !
Cei de la firma online m-au sunat pe mine si au convenit ca eu sunt titularul facturii si ca doar eu pot sa primesc suma aceea , ceea ce s-a si intamplat !
Dupa ce mi-a intrat suma in cont , l-am sunat pe respectivul sa ii restitui suma de 1200 lei , lucru care l-a deranjat foarte tare si ca de ce nu ii dau 1600 lei !

L-a 2 saptamani , adica azi , sunt sunat de o doamna asa zisa "avocat" , sa imi spuna ca daca nu ma inteleg cu dansul , o sa mi se faca o plangere impotriva mea ! Ma gandesc ca a fost cineva care sa mearga la intimidare , dat fiind ca numarul dupa care am fost sunat , chiar daca era cu 0743 , la o cautare pe net , imi aparea ca fiind ceva de prin Italia !

Cum este corect si normal sa procedez in aceasta privinta ? Nu este corect si normal ca el sa isi primeasca banii care i-a platit si eu la fel ? De ce ar fi el in castig in toata chestia asta ?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:10, 25 Martie 2016
Ca si in cazul dvs, nu poate incasa mai multi bani decat a platit, e un retur, nicidecum o vanzare.
Dvs aveti o dovada a pretului cu care ati vandut ?
Plangere penala nu are de ce sa va faca, faceti-va probe ca vreti sa ii returnati banii, banii pe care el i-a dat pe tel.
Nu am nici o dovada asupra pretuluu cu care l am vandut ! Am inregistrari telefonice in care practic ma rugam de el sa ii dau banii ! Practic el intr un an de zile cat a folosit tel3fonul isi recupereaza banii fara a pierde daca ar fi fost sa il vanda , iar eu mi as recupera banii care i am dat pe telefon !

Eu vreau sa stiu cum este legal , corect ma gandesc ca este ca mine !
Cand am vandut telefonul nu am facut nici un fel de contract sau alte hartii !
In afara de diferentavde 400 lei , ma deranjeaza nesimtirea acelui om !
în mod normal ar trebui să îi dați toți banii. I-ați vândut și telefonui și garanția. probabil nu o să vă dea în judecată pentru 400 de lei, dar asta nu înseamnă că este corect ceea ce faceți.
Garantia insoteste produsul, nu omul. Au gresit cei de la firma ca v-au dat dvs. banii, pacat ca nu s-a informat clientul inainte de a discuta cu cei de la magazin.
In rest, subscriu la ce a scris colegul Ilie1111.
Puteti sa ne explicati de ce nu este corect? (atat sub aspect moral, cat si legal) De ce ar trebui sa-i returneze o alta suma decat cea cu care a vandut?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Garantie inlocuire telefon danypopica danypopica Buna ziua. Am cumparat un telefon de pe un site, iar dupa 10 luni s-a defectat, l-am dus la magazin pentru a fi trimis in garantie, produsul a fost solutionat ... (vezi toată discuția)
Pensii militare monick monick mama mea are pensie militara (a considerat mai avantajos sa ia 1/2 din pensia tatai decat pensia proprie). in octombrie 2010 avea 1200 ron pensie. in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Telefon vandut nestiind ca este furat radu20 radu20 Buna seara.As vrea un raspuns bun cat mai repede daca se poate deoarece stau stresat din aceasta cauza... Pe data de 20 August 2015 am cumparat impreuna cu ... (vezi toată discuția)