avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii militare

mama mea are pensie militara (a considerat mai avantajos sa ia 1/2 din pensia tatai decat pensia proprie). in octombrie 2010 avea 1200 ron pensie. in noiembrie si decembrie 2010 a primit 1600 ron in urma recalcularii ( a facut o cerere in sensul asta in lumina noilor legi). in ianuarie a primit 400 ron, adica i-au fost retinuti cei 400 ron lunari pe care a crezut ca i-a castigat in urma recalcularii. acum va intreb: e normal sa se joace asa cu viata omului? un om batran care traieste de azi pe maine cu pensia pe care o primeste, de buna credinta, crezand ca i se cuvine? ce sa faca mama mea cu 400 ron luna asta? probabi; ca va ramane restanta la intretinere, telefon, lumina si mai stiu eu ce are de plata lunar, ca 400 ron ii ajung doar sa manance. luna asta urma sa-si faca dantura. banuiesc ca stiti ca e f. scumpa ingrijirea danturii. acum va trebui sa amane. cum pot eu sa-i actionez in justitie pe cei de la casa de pensii militare? ca-si bat joc de un om batran, pana la urma. de ce trebuie sa plateasca batranii pentru greselile lor? cum vine asta: uite pensia, nu e pensia! da' omul ala poate sa faca un atac de cord cand vede 400 ron/luna stiind ca a muncit si cotizat la greu 34 de ani. ideea este ca ar trebui, totusi, responsabilizati cumva. multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
monick, utilizator
Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 13:15, 12 Ianuarie 2011
plangere pt abuz in serviciu. oricum erau obligati sa anunte in scris ca datorita unei erori s-a recalculat...etc. de asemeni este abuz daca i-au retinut sumele primite ce au fost acordate din eroarea contabililor si au oprit fara acordul mamei. mama poate face plangere la pol pt abuz in serviciu. daca militarii au casa de pensii separat si e vb de personal militar reclamatia se depune la parchetul de pe langa inalta curte de casatie si justitie. o puteti trimite prin posta cu onf de primire. nu va imaginati ca veti recupera banii ca i-au fost alocati printr-o eroae dar poate beneficia de daune dat sit...exact cum spuneati i-a afectat brusc si fara informare prealabila nivelul de traai din culpa ce nu-i apartine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie militara + pensie civila claudiu20092 claudiu20092 Buna ziua Tatal meu trebuia sa se prezinte la CMJ sa depuna adeverinta pentru recalcularea pensiei, insa nu a fost. In luna Ianurie a primit o pensie mai ... (vezi toată discuția)
Girant executat lavinia_radu lavinia_radu Buna ziua, Tatal meu s-a pus ca girant in anul 2006 pentru un vecin(pe vremea aceea de buna credinta) pentru un imprumut la CAR Roman, luand suma de ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere Iancu Ioana97 Iancu Ioana97 Buna ziua, eu am 21 de ani și sunt studenta, primesc o pensie de urmaș de la tatăl meu in urma decesului sau, in valoare de 640 lei. De ceva vreme nu ... (vezi toată discuția)