avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită girant executat
Discuție deschisă în Executare silită

girant executat

Buna ziua,
Tatal meu s-a pus ca girant in anul 2006 pentru un vecin(pe vremea aceea de buna credinta) pentru un imprumut la CAR Roman, luand suma de aprox.9000 ron.Vecinul nu a mai platit,iar in luna decembrie 2011 tatal meu a primit o hartie de la un executor local, punanduse deacord cu acesta sa i se faca poprire pe pensia de militar( tatal meu fiind pensionar militar) o treime din aceasta.Tatal meu mai are un imprumut la bcr unde plateste suma de 810 ron rata lunara si un card de credit la TBI unde plateste lunar cate 200 ron, pensia lui fiind de aprox.1600 ron.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. i se poate dimunuare suma poprita de CAR , intrucat nu se descurca cu ce mai ramane, mama mea avand un venit salarial de aprox. 600 ron
2. cum putem recupera banii de la acel vecin, el ne avand nici un venit declarat si nici un bun mobil sau imobil pe numele lui, acesta plecat din localitate insa am reusit sa aflu unde este in momentul de fata.Nu se pot recupera de la parinti acesti bani, ei avand pensii si un bar intr-un sat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:24, 13 Februarie 2012
Cand vor sa fie ajutati, toti sunt de" buna credinta".
Nu , retinerea din pensie e de 1/3, nu poate fi mai mica. Daca nu va mai putea plati restul de obligatii si se ajunge la poprire si pt acele datorii, retinerea nu va fi mai mare de 1/2.
Nu puteti recupera de la parinti, ci numai de la vecin.. cand ii veti prinde venituri si bunuri. Actionati-l intai in judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sotul meu, cu care sunt in divort, a luat acum 16 ... 131960 131960 Buna ziua! Sotul meu, cu care sunt in divort, a luat acum 16 ani un imprumut de la BRD de 10.000 de euro, eu fiind cosemnatar al contractului. A achitat 10.000 ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere Coco70 Coco70 Buna seara, Rog interpretare Art.529 alin 3 c.civil: \"Cuantumul intretinerii datorate copiilor, impreuna cu intretinerea datorata altor persoane, ... (vezi toată discuția)
Executare contract imprumut intre tata si fiu CORTEX CORTEX Buna ziua. Daca fac un contract de imprumut ne purtatoare de dobanda intre tatal meu si mine care este procedura prin care tatal meu poate obtine executarea ... (vezi toată discuția)