avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! Sotul meu, cu care sunt in divort, a luat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! Sotul meu, cu care sunt in divort, a luat acum 16 ...

Buna ziua! Sotul meu, cu care sunt in divort, a luat acum 16 ani un imprumut de la BRD de 10.000 de euro, eu fiind cosemnatar al contractului. A achitat 10.000 de euro, dar nu si dobanzile si comisioanele. Acum, o firna de recuperare, s a indreptat catre mine (el fiind plecat din tara) si mi a pus poprire pe pensie, in cuantum de 30%. Dar eu am un imprumut la CAR Pensionari, iar sumele datorate, cumulate, depasesc 50% din pensie. Stiu ca 50% din venituri este suma maxima ce piate fi retinuta. Este prima luna cand s a instituit poprirea. As dori sa stiu cui trebuie sa ma adresez pentru a se rezolva situatia si ce sorti de izbanda am. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 15 Aprilie 2022
E posibil sa fie prea tarziu ca sa va mai adresati cuiva,singura solutie era contestatie la executare in instanta care se facea in termen de 15 zile de la data cand ati aflat de poprire.
Multumesc, dar pe mine ma interesa daca este legal cuantumul lunar al popririi, adica 775 ron (30%) din pensie, in conditiile in care mai am o rata la CAR de 600 ron/ luna, total 1375 ron, suma ce excede 50% din pensie (1110 ron). Daca ii instiintez pe cei de la executare silita de imprumutul la CAR, recalculeaza poprirea? Astfel incat sa raman cu jumatate de pensie, lunar? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
poprirea e una, rata e alta. limita se refera la popriri, nu a ce mai aveti dvs de plata, rate, facturi etc. rata la car va e retinuta prin conventie, nu prin poprire.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ravecabot ravecabot Buna ziua am girat o familie la CAR, s a ajuns la executor, pentru ca imprumutul nu s a restituit, intrebarea mea este, fiind vorba de acelasi executor, dar ... (vezi toată discuția)
Institutia poate face retineri din salariu la solicitarea car? oanaportar oanaportar O salariata a institutiei noastre a incheiat un Contract de imprumut cu un CAR in care, la modalitatea de achitare a ratelor lunare, salariata a bifat ... (vezi toată discuția)
Popriri salariale+rata lunara buna seara. va rog dacă se poate ... Yzabela80 Yzabela80 Popriri salariale+rata lunara Buna seara. Va rog dacă se poate sa ma ajutați cu un răspuns in următoarea situatie: -angajata instituție de stat, ... (vezi toată discuția)