avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Popriri salariale+rata lunara Buna seara. Va rog dacă ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Popriri salariale+rata lunara Buna seara. Va rog dacă se poate ...

Popriri salariale+rata lunara
Buna seara.
Va rog dacă se poate sa ma ajutați cu un răspuns in următoarea situatie:
-angajata instituție de stat, recent înființate 2 popriri pe salariu, accesat și un car al unității cu o rata lunară de 580 RON. La salariu se opresc firește cei 50%conform legii pentru popriri după care se Adaugă și cei 580 lei(Rata CAR), rest salarial lunar undeva la 30%din venitul lunar net. Întrebarea este:dpdv legal se calculează corect oprirea+rata car? Repet faptul ca din salariu lunar mai încasez undeva in jur de 30%din suma totala lunară. Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:58, 12 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, cota maxima legala de 50% ce se poate popri vizeaza exclusiv executarea silita, nu si alte obligatii ale debitorului, precum rate la banci, IFNuri, CARuri, terti, intretinere, utilitati, mancare, etc. Asadar este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sotul meu, cu care sunt in divort, a luat acum 16 ... 131960 131960 Buna ziua! Sotul meu, cu care sunt in divort, a luat acum 16 ani un imprumut de la BRD de 10.000 de euro, eu fiind cosemnatar al contractului. A achitat 10.000 ... (vezi toată discuția)
Datorii la banci ardeleanuparaschiva ardeleanuparaschiva Sunt una din multii bugetari care pe linga taierile de salariu am avut si multiple probleme personale si nu mai reusesc sa platesc ratele.Am fost preluata de ... (vezi toată discuția)
Institutia poate face retineri din salariu la solicitarea car? oanaportar oanaportar O salariata a institutiei noastre a incheiat un Contract de imprumut cu un CAR in care, la modalitatea de achitare a ratelor lunare, salariata a bifat ... (vezi toată discuția)