avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare contract imprumut intre tata si fiu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare contract imprumut intre tata si fiu

Buna ziua.
Daca fac un contract de imprumut ne purtatoare de dobanda intre tatal meu si mine care este procedura prin care tatal meu poate obtine executarea ilita pt acel imprumut acordat d ecatre el?
Cum poate proceda ca acel imprumut sa fie retinut lunar din salariul meu in procent de 33 % din salarul lunar.
Care sunt pasi de urmat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:30, 22 Martie 2011
Mai intai trebuie sa incheiati contractul de imprumut, apoi datoria trebuie sa ajunga la scadenta si dvs. sa nu platiti.
De preferat contractul sa fie autentic ( la notar) pt ca asa e titlu executoriu si nu mai mergeti in instanta.
Apeleaza apoi la un executor judecatoresc care se adreseaza angajatorului dvs. cu o cerere de poprire.
Si visul dvs. devine realitate:)
Dupa implinirea termenului scadent de plata ,daca contractul este executoriu ,incheiat la notar ,si nu e nevoie de judecata , se depune la un executor judecatoresc pentru punerea in executare prin poprire pe venit ,. Nu inteleg la ce foloseste .
:D Va explic un pic care a fost ideea mea cea stralucita si va rog sa mi spuneti daca dupa parerea d voastra este viabila.
Evident ca majoritatea oamenilor simplii din Romania am o gramada de datorii.
Finante, CAR, Banci, Facturi de tel mobil ajuns la firma recuperare , Dat la firme de tamplarie PVC provenind din colaborari de pe vremea cand aveam calitate de PFA.
Am pe rol acum un litigiu de munca si se pare ca voi castiga, revenind la un loc de munca unde am avut un salar de aprox 4500 ron.
Acuma vine problema.
Toti pe care i am mentionat mai sus mi au blocat toate conturile la bancile unde aveam conturi mai putin contul de salariu pe care am inchis din timp.
Acum m am gandit ca fac un ctrct de imprumut cu tatal meu cu scadenta peste 1 luna, iar la scadenta dupa care evident ca nu o sa "platesc " sa ceara el executarea silita sa puna poprire pe cont pe 33% din sal iar pe restul de 17 % tot un astfel de contract cu maica mea.
Astfel pana nu se restituie toata suma catre parinti prin retinerea a 50 % din salar nu mai poate sa se atinga nimeni de salarul meu evident in afara de parinti.
Iar pana se ramburseaza integral creditul catre parinti vor trece mai mult de 3 ani si astfel datoriile catre CAR, Banci, Finante, etc se vor prescrie.
Stiu ca pare o nebunie dar credeti ca este viabila?
Stiti vorba
Pe vreme de criza , masuri de criza
:D
Eu intelesesem:)
E viabila, de ce nu?
Oricum nu pierdeti nimic daca incercati.
Succes!
solutia e buna pt a va ramane ceva mai mult din salariu.
daca si banca, finantele si alti creditori obtin executarea silita a veniturilor dvs, toti creditorii se vor inghesui pe o jumatate din salariu.astfel tata nu va obtine 1/3 din salariu si mama pana la 1/2, ci toti creditorii impart in parti mici, mici 1/2 din salariu.astfel, datoriile nu se prescriu
mai e un aspect ..al costurilor. dvs platiti pt intocmirea contractului de imprumut functie de suma imprumutata, apoi tata "plateste" executorul..
apoi daca aveti bunuri sau veti dobandi, creditorii le pot executa si pe acestea
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita contract impumut intre tata si fiu CORTEX CORTEX In primul rand rog un moderator sa stearga mesajul postst de mine pe forumul rceuperare creante, datorii, banci, am postst gresit. Buna ziua. Daca fac un ... (vezi toată discuția)
Recuperare abuziva - rog ajutor adriana080 adriana080 buna seara o mare problema am si eu doresc un raspuns de la cineva avizat in domeniu . Tatal meu are un credit facut acum 7-8 ani , din pacate si din nesimtire ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale fara garantie Ionut_C_Iasi Ionut_C_Iasi Buna ziua. In 2007 am contractat 2 credite la aceeasi banca:unul ipotecar in CHF pe numele meu,iar sotia este coplatitor,garant,iar al doilea de nevoi ... (vezi toată discuția)