Buna Ziua, am gasit Art.30 din Constitutie, dar si Art. 10 din din Conventia europeana a drepturilor omului privind libertatea de expresie.
Poate cineva sa imi spuna, daca un Ziar ce deja a inceput sa faca campanie pt. un candidat de primar, posteaza pe pagina sa de facebook un articol, daca are dreptul sa stearga comentarile ce nu sunt jignitoare, dar nu sunt de parere cu ziarul.
Are dreptul? eu zic ca nu, ca odata ce pune pe facebook si lasa sa se comenteze, trebe sa accepte si comentarile de nu sunt de parerea lor.
Daca le sterge inseamna ca nu da drept Cititorilor la Libere Exprimare.
Dreptul la libera exprimare al dvs. nu implica o obligatie a ziarului respectiv de a va publica ale dvs. comentarii. Ce nu poate face acel ziar este sa va impiedice sa publicati comentariile pe alte canale decat cele ale ziarului respectiv, insa ziarul insusi decide ce publica pe canalele proprii si poate sterge orice nu-i convine, chiar fara a avea nevoie de vreun motiv.
Din nicio lege sau conventie nu rezulta vreo obligatie a unui ziar de a publica tot ce vrea muschii unui cetatean oarecare.
scuzati dn. tgeorgescu, nu este vorba de muschi unui cetatean ci pur si simplu de libera exprimare. Si nu e nici vorba ca Ziarul sa publice. E vorba ca Ziarul a publicat o presa pe facebook, si a lasat optiunea libera de a se comenta. Atunci dece nu inchide pt. toti! Odata ce lasi sa se faca comentari, nu e corect sa alegi numai ce iti place, sau ce de de parere cu tine. Nici eu nu pot spune, Angajez numai romani si unguri, nu!!!!
Contra discriminarii exista legislatie. Retineti ca libera exprimare este un drept propriu, nu o obligatie pentru terti. Nimeni nu va ingradeste libera exprimare, din moment ce puteti posta mesajul pe blogul propriu sau pe oricare alt canal pe care il controlati dvs. (si nu tertii). Exista edituri care va publica orice carte scrisa de dvs., doar trimiteti fisierul si scoateti banul. Sigur, prin astfel de publicatii nu aveti dreptul sa incalcati legile in vigoare.
Exista un drept la libera exprimare, cu limitarile rezonabile dintr-o societate democratica, pe speze proprii. Nu exista o obligatie prin care altii sa trebuiasca sa va publice mesajele pe spezele lor.
Deci dvs. aveti dreptul sa va exprimati, iar tertii au dreptul sa nu publice asa ceva, pentru ca si ei au dreptul la libera exprimare si nu pot fi siliti sa publice orice. Dreptul la libera exprimare include libertatea de a nu fi silit sa publici ce nu vrei, pastratul tacerii si stergerile fac parte din libera exprimare a ziarului respectiv.