avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum se plateste impozitul pe terenul agricol?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum se plateste impozitul pe terenul agricol?

buna ziua am urmatoare problema: parinti mei au la tara teren agricol in suprafata de aprox 3 hectare, dar nu e tot la un loc.de exemplu sunt 5 terenuri in diferite locuri care toate insumeaza 3ha.Ne obliga sa platim impozitul printr-o decizie de impunere pe toate tenurile cumulate.Normal ar fi sa emita decizie de impunere pe fiecare teren in parte.Eu stiu ca daca ai 2 masine pe acelasi nume la taxa si impozite,emite 2 decizii pt masina A si una pt masina B.
Primaria de la tara de unde sunt terenurile nu vor sa imi dea decizile de impunere pt fiecare loc in parte ...
Este corect sau nu?
multumesc
Apropo parinti meu au drept de proprietate pt aceste terenuri
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 15:19, 23 Martie 2016
nu am auzit sa vina Decizie de Impunere separata ci cumulat pe total suprafata. Daca intuiesc bine Titlul de Proprietate este unul singur cu suprafata totala , eventual cu mentiunea din cate loturi este formata suprafata totala si ce suprafata are fiecare.
Va incurca acest lucru sau e vorba doar de principiu??
da ma incurca pt ca as vrea sa platesc impozitul pentru fiecare teren in parte deaorece mama are o sora si aceasta nu vrea sa plateasca(nu s-a facut succesiune dupa tata)asa ca amandoua sunt proprietare.Pana la urma sunt terenuri separate si ar trebuie inpozitate pe fiecare in parte.Nu pot sa cere de la primarie decizie pt fiecare teren in parte?
puteti cere o "grila" de impozitare din care sa reiasa cum se calculeaza impozitul pe terenul agricol, in plus sunt cazuri(destul de multe) in care cei de la primarie au trecut in Registrul Agricol numele fiecaruia si suprafata pentru a putea incasa de la cel care utilizeaza terenul nu de la cel care apare pe hartii. Daca sunt de inteles puteti incerca o discutie cu dansii, le explicati cum sta situatia si poate o si rezolva.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren intravilan aneta_sobo aneta_sobo Detin o casa intr-un sat subordonat unei comune. In perimetrul acestei curti exista: 1. 400 mp curti, constructii (CC) 2. 700 mp arabil 3. 300 mp ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune/titlu proprietate Maria100 Maria100 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare, cazul de mai jos fiind destul de complicat. Dupa moartea tatalui meu am fost chemata la ... (vezi toată discuția)