In 2011 s-au facut lucrari de amenajare la sediul firmei, constructorul a emis mai multe fact, din care cu una directorul firmei noastre nu a fost deacord si am returnat-o constructorului. ........s-a deschis proces si in final a castigat constructorul, noi am pierdut.
Cum pot eu sa inreg factura acum din 2011??? pot sa o inreg acum sau tb sa fac rectificative la 101 din 2011 pana la zi ???(valoarea fact este de aprox.25000, se mai poate deduce tva-ul???(cu fact respectiva tb sa maresc valoarea cladirii ufff)X-(
Ca sa respectati sentinta judecatoreasca inregistrati factura in luna curenta si incepeti amortizarea din luna urmatoare. Corobarand art. 301 alin 2 din Codul Fiscal si art. 110 alin 1 si 2 din Codul de procedura fiscala inca mai aveti dreptul de deducere a TVA-ului, care se trece la randul de regularizari.
Fiind vorba de o investitie si nu o cheltuiala a perioadei (precedente) nu trebuie sa modificati D101.
Inregistrarile contabile ar fi:
1. Contabilizarea facturii - luna asta
% = 404
212
4426
2. Amortizare - de luna viitoare
681 = 281
Ajutor
Am un contract de leasing financiar pentru achizitionarea unei case de marcat.Valoarea casei de marcat este de 7.000.000 lei. Cum inregistrez contractul de ... (vezi toată discuția)