avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Miros urat de la aerisirea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Miros urat de la aerisirea blocului

Am achizitionat acum 3 ani un apartament la etajul 6 al unui bloc de 8 etaje si nu au fost niciodata probleme, pana in luna decembrie a anului trecut (2015) cand s-a auzit clar ca vecinul de la 7 sau 8 a facut lucrari in apartament (se auzea cum cadeau materiale pe aerisire). De atunci, de la coloana de aerisire din baie, care da direct in sufragerie vine aproape zilnic un miros ingrozitor de mancare, varza stricata etc, abia poti sta, in conditiile in care am toate geamurile rabatate permanent. Aerisirea si jumatate din peretele de la sufragerie sunt unite de bucatarie. Nu imi pot imagina ce s-a intamplat, daca s-a infundat aerisirea sau a facut modificari prin casa, insa as avea nevoie de un sfat, la cine pot apela pentru a rezolva aceasta problema? Cine are autoritatea necesara pentru a verifica, iar daca a facut modificari, cine il poate obliga sa repare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:57, 23 Martie 2016
Discutati amiabil cu cei doi vecini si identificati care dintre ei a facut lucrari recente la coloana de aerisire comuna, poate unul dintre ei a tras vreo conducta de hota in aerisirea comuna.

Daca nu va intelegeti cu ei atunci trebuie sa discutati cu presedintele asociatiei care are autoritatea sa intre in apartamente si sa insoecteze partile comune ale blocului.
Poate intra si verifica fara sa anunte in prealabil .
Daca pana la modificare nu ati constat miros,inseamna ca prin modificarile executate vecinii au mutat aragazul/bucataria si au realizat aerisirea prin cosul de aerisire
Exista posibilitatea ca pe terasa cosul de aerisire sa fie infundat cu frunze,noroi,etc
Sesizati oficial presedintele de asociatie care detine competenta sa verifice partea comuna,inclusiv sa solite accesul in apartamentul in cauza pentru a evidentia eventualele modificari operate
Conform disp L nr 230/2007
Articolul 11
(1)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
Articolul 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Articolul 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu . Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

Articolul 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Articolul 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vă rog sa imi spuneti unde sa fac o reclamatie! la ... sabbrina sabbrina Buna ziua!Vă rog sa imi spuneti unde sa fac o reclamatie! La asociatia de locatari am facut dar rezolvarile au lasat de dorit! Vecinul de la etajul 10 si-a ... (vezi toată discuția)
Bună seara . locuiesc într-un apartament la etajul 4 (ultimul ... Sashalexa Sashalexa Bună seara . Locuiesc într-un apartament la etajul 4 (ultimul ). As dori sa schimb destinația camerelor în felul următor:. Sufrageria care este perete ... (vezi toată discuția)