Buna ziua,
Conform art 147 din CM, salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare. Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati mentionate se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.
Intrebare: exista vreun act normativ, hotarare, lege care stabileste nr. maxim de zile ce pot fi acordate? Minim, am inteles: cel putin 3 zile lucratoare...dar maxim?
Prin contractul colectiv de munca incheiat/ negociat la nivelul firmei si prin CIM al lucratorilor se stabileste numarul de zile de concediu suplimentar pentru fiecare categorie de personal, pe locuri de munca.
Legislatia actuala nu prevede un numar maxim de zile de concediu suplimentar de odihna.
....
Intrebare: exista vreun act normativ, hotarare, lege care stabileste nr. maxim de zile ce pot fi acordate? Minim, am inteles: cel putin 3 zile lucratoare...dar maxim?
Multumesc
Exista act normativ care prevede si numarul maxim, insa acesta este aplicabil numai celor din sectorul bugetar.
Concediu
andreiverzes
Buna ziua, am o intrebare legata de codul muncii. Exista vreo lege care sa acorde 7 zile de concediu in plus pentru cei care petrec peste 75% din timp la locul ... (vezi toată discuția)