avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit imobile conform declaratiei speciale, ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit imobile conform declaratiei speciale, vechiul cod fiscal

Eu impreuna cu sotul meu, am convenit de comun acord ca dupa divort sa ne impartim imobilele, fara sa mergem la tribunal sau la notar si in functie de aceasta intelegere fiecare dintre noi sa ingrijim imobilele ce ni se cuvin pe proprie raspundere si sa platim la stat impozitele aferente.
Ca o consecinta a acestei impartiri, fiecare si-a completat declaratia speciala de impozitare, inregistrand in ordinea procurarii toate imobilele, astfel incat sa nu ramana nicio proprietate ne declarata.
Cu toate acestea, primaria nu a tinut cont si la imobilul meu de domiciliu, a calculat impozitul 50% cu tariful de baza, si 50% cu tariful majorat cu 300% cansiderandu-se ca acea parte este a sotului si pentru el este a 3 a proprietate, in conditiile in care el nu mai are niciun fel de obligatie fata de acest imobil. Mie imi revin absolut toate obligatiile asa cum ne-am inteles. Divortul s-a pronuntat in anul 2006, si aceasta intelegere a functionat perfect, numai ca primaria nu o ia in calcul si mie in felul acesta mi-a crescut artificial f mult impozitul pe locuinta. Cum ma pot apara pe cale juridica?

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe locale. alenira alenira Buna ziua. Vreau sa pun o intrebare cu privire la codul fiscal valabil pana la 1 ian 2016. In urma unui divort am impartit proprietatile pe cale amiabila, ... (vezi toată discuția)
Partaj proprietati fara contract in forma finala Ligia G Ligia G Eu si sotia mea am convenit sa incepem formalitatile de divort si am cazut de acord si asupra impartirii bunurilor comune. Impreuna avem un apartament si ... (vezi toată discuția)
Impozit teren intravilan martita martita Buna ziua.Am o nelamurire referitoare la plata impozitului pe teren intravilan persoana fizica,teren detinut in comun cu sotul, fara a fi delimitate cote ... (vezi toată discuția)