Buna ziua.
Vreau sa pun o intrebare cu privire la codul fiscal valabil pana la 1 ian 2016.
In urma unui divort am impartit proprietatile pe cale amiabila, fara sa apelam la nicio institutie.
Fiecare in parte, si-a completat declaratia speciala punand in ordine proprietatile dupa data achizitionarii lor, prima fiind trecuta cea in care domiciliaza fiecare si care este inscrisa si in C.I.
Acum cand s-a schimbat codul fiscal, am descoperit ca impozitul a fost calculat luandu-se in calcul, ca fiecare proprietate este 50% a unuia si 50% a altuia, astfel incat impozitul la imobilul meu de resedinta s-a calculat cu 50% cu tarif normal si 50% cu tariful majorat cu 300%, ca la fostul meu sot ar avea alta ordine. Dar repet, fiecare si-a trecut pe declaratia speciala toate imobilele care i se cuveneau in urma partajului facut pe cale amiabila intre noi.Ce am eu pe declaratie el nu are, iar prin insumarea imobilelor din fiecare declaratie, picam pe cele pe care le-am avut impreuna inainte de divort. Este legal asa cum s-a procedat?
[...] In urma unui divort am impartit proprietatile pe cale amiabila, fara sa apelam la nicio institutie.
[...] imobilele care i se cuveneau in urma partajului facut pe cale amiabila intre noi.
Act proprietate
lotuss
dupa divort mi-a revenit prin partaj casa.Am fost la fisc si s-a operat acest lucru, acum vine impozitul pe numele meu.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)