avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite si taxe locale.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite si taxe locale.

Buna ziua.
Vreau sa pun o intrebare cu privire la codul fiscal valabil pana la 1 ian 2016.
In urma unui divort am impartit proprietatile pe cale amiabila, fara sa apelam la nicio institutie.
Fiecare in parte, si-a completat declaratia speciala punand in ordine proprietatile dupa data achizitionarii lor, prima fiind trecuta cea in care domiciliaza fiecare si care este inscrisa si in C.I.
Acum cand s-a schimbat codul fiscal, am descoperit ca impozitul a fost calculat luandu-se in calcul, ca fiecare proprietate este 50% a unuia si 50% a altuia, astfel incat impozitul la imobilul meu de resedinta s-a calculat cu 50% cu tarif normal si 50% cu tariful majorat cu 300%, ca la fostul meu sot ar avea alta ordine. Dar repet, fiecare si-a trecut pe declaratia speciala toate imobilele care i se cuveneau in urma partajului facut pe cale amiabila intre noi.Ce am eu pe declaratie el nu are, iar prin insumarea imobilelor din fiecare declaratie, picam pe cele pe care le-am avut impreuna inainte de divort. Este legal asa cum s-a procedat?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:50, 18 Februarie 2016
alenira a scris:

[...] In urma unui divort am impartit proprietatile pe cale amiabila, fara sa apelam la nicio institutie.
[...] imobilele care i se cuveneau in urma partajului facut pe cale amiabila intre noi.

Cine mai stie de partajul respectiv? Sincer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit imobile conform declaratiei speciale, vechiul cod fiscal alenira alenira Eu impreuna cu sotul meu, am convenit de comun acord ca dupa divort sa ne impartim imobilele, fara sa mergem la tribunal sau la notar si in functie de aceasta ... (vezi toată discuția)
Act proprietate lotuss lotuss dupa divort mi-a revenit prin partaj casa.Am fost la fisc si s-a operat acest lucru, acum vine impozitul pe numele meu. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez de un sot agresiv fizic si verbal care ma inseala Minaminuta Minaminuta De trei ani sotul meu traieste cu alte femei,dar locuim in aceeasi locuinta ,impreuna cu cei doi copii de 18 si 13 ani. In ultimul timp ne ameninta tot mai des ... (vezi toată discuția)