avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare permis pentru parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare permis pentru parasirea locului accidentului

Buna ziua, in anul 2014 pe 1 iunie in jurul orei 04 am avut un accident cu un taximetrist care nu a acordat prioritate si am intrat in el , eu consumasem alchool si am parasit locul accidentului , au fost si victime care si-au retras plangerea imediat, a doua zii ma-m dus la politie si a rezultat o alcolemie de 0,20 in sange iar a doua proba 0,00 , au trecut aproape 2 ani de cand nu am permis de conducere iar acum 2 zile am fost judecat. Pentru alchool si vatamare corporala din culpa am primit clasare dinainte ca dosarul sa ajunga la judecator , a ramas sa se judece doar fapta parasirea locului accidentului , azi am primit un raspuns care zice asa :
22.03.2016
Ora estimata: 09:00
Complet: P6
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: In temeiul art. 338 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 396 alin. 10 C.proc.pen. Condamnă pe inculpatul Oană Alin Florin la pedeapsa de 2 ani închisoare . În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dolj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. a) C. pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Malu Mare pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 22.03.2016.
Document: Hotarâre 1158/2016 22.03.2016

Intrebarea mea este , permisul de conducere a fost anulat ?
pedeapsa pe care am primit-o nu este cam exagerata ?
Se mai poate obtine ceva la recurs ?

Astept sfaturi si parerii....sincer sunt disperat , nu ma asteptam la o pedeapsa atat de mare doar pentru parasirea loclui accidentului..Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alinflorin21 , utilizator 17:05, 24 Martie 2016
daca ramane definitiva, atunci permisul se va anula. Cat despre pedeapsa, eu zic sa faceti apel cu un avocat bun, poate aveti sanse sa scoateti ceva mai bine de atat insa.. 100% la individualizarea pedepsei judecatorii au avut in vedere tot ce s-a intamplat si anume vatamarea corporala din culpa si alcoolemia din sange si poate de-asta si pedeapsa aceasta. Eu unul daca eram in situatia dvs as face apel, mai rau de atat nu poti primi in apel, doar mai bine de atat sau nimic. Parchetul tind sa cred ca nu o sa faca apel. Pentru apel aveti timp exact 10 zile dupa ce primiti comunicarea prin posta a minutei penale.
Am inteles ce spuneti dumneavoastra, ce nu inteleg este de ce se anuleaza permisul de conducere ? nici unde nu scrie nimic de permis , in hotarare scrie doar de 2 ani cu suspendare si etc , in baza a ce mi se anuleaza permisul de conducere ?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut am și eu o întrebare, conducere fără permis Hoanca ionut Hoanca ionut Cu puțin timp înainte sa iau permisul, defapt eram în școala de șoferi când am fost prins la volan fără permis, după care cam la 6 luni după ce am ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca aeliusccc2 aeliusccc2 Buna seara , acum am intrat pe portal si am vazut hotararea judecatoreasca , data pe scurt astazi , 9/2/2017 . Va rog sa-mi explicati urmatoarele aspecte : - ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa Fossil30 Fossil30 Buna ziua! In urma cu 3 ani, am avut un accident prin care care masina condusa de mine a trecut cu 40 de cm linia continua intr-o curba pe sensul opus si am ... (vezi toată discuția)