avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca intarzie punerea la dispozitie a creditului ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca intarzie punerea la dispozitie a creditului contractat

Buna ziua. Am contractat in 2014 un credit ipotecar dedicat constructiei unui imobil. Prin contract, s-a convenit ca acest credit sa fie acordat in patru transe egale. Pentru asta, a trebuit sa strangem chitante si facturi pentru a putea justifica utilizarea banilor. Acum ne aflam in momentul in care trebuie sa primim ultima transa din creditul ipotecar iar banca intarzie sa faca asta pentru ca, in urma evaluarii lor, imobilul nu a fost adus la "95 - 100%" grad de executie finalizat, precizand ca exista o conditie ca prin acest credit sau prin aportul nostru personal, casa sa ajunga la acest procent inaintea ultimei transe din credit. Din pacate, noi am aflat despre asta abia acum, nu exista nicaieri in contractul general, contractul cu conditii speciale sau contractul de ipoteca, o conditionare legata de tragerea vreunei transe din banii acordati prin credit. Exista o singura conditie inainta transei a patra si anume, sa prezentam bancii cateva documente, Procesul Verbal de Receptie la Terminarea Lucrarii, intabularea imobilului si inregistrarea acestuia in Cartea Funciara in favoarea bancii, ceea ce am facut si prezentat bancii, insa aceasta continua sa refuze acordarea celei de-a patra transe din creditul achizitionat. Daca stiam ca trebuie sa aducem imobilul intr-un grad de finalziare pentru a putea accesa ultima transa din bani, poate nu am fi insistat sa tragem utilitatile pentru casa (gaz, curent, fosa septica, apa) si acum ne-am fi aflat cu imobilul intr-un grad mai avansat de executie. Oricum, inca de la semnarea contractului, noi am solicitat un credit nu atat pentru a finaliza 100% imobilul ci tinand cont de rata pe care o avem de achitat in urmatorii 30 de ani, sa fie una accesibila. Din acest motiv, devizul initial a fost conceput pentru o suma mai mare iar noi, am solicitat bancii o suma mai mica. Toate acestea au fost clare de la inceput insa acum, descoperim ca dosarul de analiza este blocat existand aceasta conditie pe care noi nu o gasim nicaieri, in niciun document. Ce e de facut? Multumesc anticipat pentru indrumarea dvs.

Alte discuții în legătură

Nerespectare clauze antecontract Monicaa_cis Monicaa_cis Buna! In urma unui antecontract incheiat , vanzatorul se oblige sa-mi predea imobilul pana la data de 29.05.2020 finalizat la cheie cu toate utilitatiile ... (vezi toată discuția)
Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate un teren ipotecat) cristina_nita_ro cristina_nita_ro noi suntem in situatia urmatoare: avem un teren in proprietate (eu si sotul) pe care este pusa ipoteca rang I la o canca pentru un credit de nevoi personale cu ... (vezi toată discuția)