avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Activitatea economica asociatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Activitatea economica asociatie

Buna ziua,

Am si eu o speta, la care v-as ruga sa ma ajutati sa gasesc solutia optima, astfel ca: Asociatie de crescatori de animale este intermediara intre o firma, care comercializeaza diverse unelte agricole, si membrii asociatiei. Firma factureaza asociatiei, iar asociatie taie chitanta fermierulu, fara a avea insa niciun adaos comercial. Se considera activitate economica? Si daca da ma puteti ajuta va rog cu o monografie contabila

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:46, 24 Martie 2016
Da, se considera a fi activitate economica de vanzare produse. Inregistrati factura la achizitie 371 = 401, daca puneti si adaos mai aveti si 378 = 401, completati nir la factura chiar si cu adaos zero, la descarcarea din gestiune a produselor vandute 607 = 371 si inregistrarea vanzarii 707 = 5311. Mai aveti plata facturii 401 = 5311 cu numerar sau 401 = 5121 prin banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila sc neplatitor de tva florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pentru un Sc care practica comert cu amanuntul si este neplatitor de tva. Cum se completeaza ... (vezi toată discuția)
Magazin second hand lylyan lylyan Buna ziua Ma puteti ajuta cu o monografie magazin second hand - vanzare la kg Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii achizitionari din afara tarii marcucarolina marcucarolina Buna seara, Imi spune-ti si mie va rog frumos daca cumpar mobila din POLONIA ce trebuie sa fac din punct de vedere declarativ pentru o firma platitoare de ... (vezi toată discuția)