avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
O informatie as dori. Intentionez sa raman insarcinata dar am o nedumerire in ceea ce priveste indemnizatia.
Am salariul brut pe contractul de munca de 1200 lei.
Referitor la noua lege care urmeaza sa se aplice, care ar fi suma de care as dispune?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 24 Martie 2016
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. In aceste venituri intra veniturile din salarii, din indemnizatiile pentru eventuale concedii medicale si din indemnizatia pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

3. Venitul net = Venitul brut (din statul de plata) - impozitul pe venit - contributiile sociale (la pensie, sanatate si somaj).
elenadoina1988 a scris:

.....
Referitor la noua lege care urmeaza sa se aplice, care ar fi suma de care as dispune?
Multumesc mult.


Potrivit Proiectului de modificare a OUG 111/2010, adoptat de Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, indemnizatia va avea un cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani, şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediu de maternitate si ccc suciugeorgeta suciugeorgeta Am o salariata care a ramas insarcinata si as dori sa stiu ce lege trebuie sa citesc referitoare la concediu pre si post natal,cuantum indemnizatie si tot ce ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu crestere copil Chirasan Chirasan Buna ziua, Sunt in luna a 7-a de sarcina si as dori sa stiu cum se calculeaza valoarea indemnizatiei de crestere a copilului, daca doresc sa imi iau ... (vezi toată discuția)